Sport

Bolt glipper trolig for Bislett Games

Usain Bolt har bestemt seg for å løpe Diamond League-stevnet i New York 13. juni. Det blir hans første løp i USA på fem år.

Usain Bolt kommer trolig ikke til Bislett Games. Her er verdensstjernen i Oslo i 2012.

Bislett Games går to dager før, og det er lite trolig at Bolt kommer til Bislett for å løpe, for deretter å kaste seg på flyet til USA. Derfor er det dårlig nytt for Steinar Hoen og co. på Bislett at Bolt har valgt Diamond League-stevnet i New York.

Det var nettopp i New York Bolt satte sin første verdensrekord på 100 meter med 9,72 i 2008. Senere samme året forbedret han den i OL i Beijing. Etter det har han bare vært med i en konkurranse i USA, og det var en stafett i 2010. — Selvsagt husker jeg godt at jeg satte min første verdensrekord. Ingen glemmer vel det. Jeg husker også veldig godt hvordan jeg ble mottatt av publikum på banen i New York. Det var fantastisk, sier Bolt.

Lang ventetid

Han forteller at publikum måtte vente lenge på at Bolt skulle løpe den kvelden han satte verdensrekord for første gang, men i New York var tilskuerne tålmodige, og de fikk betalt for å vente.

— Løpet mitt ble utsatt i en time på grunn av tordenvær, men jeg tror ikke en eneste tilskuer forlot stadion under uværet. De som var til stede, fortjente noe utenom det vanlige, og jeg er veldig fornøyd med at jeg kunne gi dem det, forteller verdens raskeste mann.

— Derfor ser jeg virkelig fram til å løpe i New York igjen, legger han til. For Bolt er selvsagt VM i Beijing, på banen der han vant sine første OL-gull i 2008, det store målet denne sesongen, men han løper også en del av stevnene i Diamond League.

100 eller 200 meter?

Arrangørene i New York har ikke sagt noe om Bolt kommer til å løpe 100 eller 200 meter 13. juni. Men det betyr ikke så mye, for han er regjerende OL- og verdensmester på begge distansene, og han holder også begge verdensrekordene. På 100 meter har han 9,58 sekunder, mens rekorden på 200 meter er på 19,19 sekunder.

Det er også klart at Usain Bolt kommer til å innlede den internasjonale delen av sesongen sin i Rio den 19. april. Det er også klart at han løper i Paris 4. juli og i Lausanne fem dager senere.

NTB vet at Bislett-arrangørene har jobbet med å få Bolt til Oslo nok en gang. Bislett Games, som går 11. juni, har 50-årsjubileum i år, og det er helt klart at med Bolt på startstreken ville det vært opplegg for en skikkelig fest. Men i og med at jamaicaneren løper i New York to dager etter Oslo-stevnet, er nok sjansene små for at han skal dukke opp i Oslo i år. (©NTB)

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  NORGE
  Publisert:

  Hvordan kunne trebroen kollapse? Dette er teoriene som diskuteres nå.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5