Sport

NHL-Deryk landet i Trondheim

<br></br><br></br><br></br><br></br><p>— Jeg vet ikke noe om norsk hockey, sier Pittsburgh Penguins-spilleren.</p><br></br><br></br>

hokccei
  • Roy Tommy Bråten

VÆRNES (adressa.no): Mandag formiddag landet Deryk Engelland på Værnes. Som sistemann ut av flyet kom han, kona Melissa, og fire måneder gamle Cash. Etter 18 timer på reise var det en sliten, men forventningsfull, NHL-back som møtte pressen og noen ytterst få, og små, supportere iført Pittsburgh Penguins-drakt. Nå skal han spille i Rosenboerg-drakt, og debuten skjer mot Lørenskog torsdag.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

Bare venting

— Jeg er sliten, så det føles bra å komme hit. Men min baby sov godt stort sett hele tiden, så vi skal ikke klage. Etter litt soving nå skal det bli godt å komme i gang med hockey igjen. Hjemme var det bare venting, og usikkerhet på hva som ville skje, sier Engelland til adressa.no rett etter ankomst.

30-åringen er den første av to NHL-spillere som lander på Værnes i dag. Jack Skille kommer senere utpå ettermiddagen/kvelden etter at flyet hans i USA var forsinket.

For Engelland, som til vanlig spiller med storstjerner som Sidney Crosby, innlosjeres sammen med resten av familien i en leilighet i Trondheim, og skal først i morgen teste ut isen på Leangen.

- Vil forbedre meg

- Hva vet du om norsk hockey?

— Jeg vet ikke noe, egentlig. Det er vanskelig for meg å følge med på norsk hockey når jeg stort sett er på reise, eller spiller kamper selv. Men jeg gleder meg veldig til bli kjent med norsk hockey, og hjelpe laget. Jeg er sikker på at jeg også vil utvikle meg her. Hvor lenge jeg blir er usikkert, men jeg skal gjøre mitt beste så lenge jeg er her, sier han.

Det er fortsatt usikkert når NHL-starten blir. Det er tidsfestet start i slutten av oktober, men det er det ingen som tror noe på.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

Les også

  1. Ny NHL-spiller til Rosenborg

  2. Oilers utelukker ikke NHL-spillere

  3. Rosenborg henter &laquo;trøndersk&raquo; NHL-stjerne

Les mer om

  1. Ishockey