Sport

Russland er fortsatt utestengt - men 19 russere får likevel stille i VM

IAAF har avslått et tresifret antall søknader.

Maria Lasitskene har elleve ganger vært over 2 meter i høyde denne sesongen. Den russiske friidrettsutøveren skal konkurrere som uavhengig utøver under VM i London.

Til tross for at Russland er utestengt i internasjonale friidrettskonkurranser har 19 russiske utøvere fått klarsignal til VM i London.

Derimot vil ikke den russiske nasjonalsangen spilles hvis Russland skulle ta VM-gull. VM i London varer mellom 4. og 11. august.

Maria Lasitskene er den eneste kvinnene som har vært over to meter denne sesongen. Det har hun har klart i elleve konkurranser. Blant gutta skal Sergej Sjubenkov prøve å forsvare VM-gullet sitt på 110 meter hekk.

Ettersom russerne konkurrerer under nøytralt flagg, får de ikke bruke de russiske landslagsdraktene.

Totalt har 38 russere fått dispensasjon for å konkurrere i London, men mange av dem har ikke klart kvalifiseringskravene. Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) har avslått 106 søknader om dispensasjon fra den kollektive utestengelsen.

Ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass har Russlands friidrettsforbund forsøkt å få 800-meterløperen Julia Stepanova VM-klar til tross for at hun har fått nei fra IAAF. Stepanova ble kjent som varsleren da hun og mannen Vitalij Stepanov lakk opplysninger om russisk doping til den tyske TV-kanalen ARD. Det var reportasjen som fikk snøballen rundt avsløringene i russisk idrett til å rulle.

Russisk friidrett har vært utestengt fra internasjonale konkurransen siden november 2015.

Under OL i Rio de Janeiro i fjor sommer var lengdehopperen Darja Klisjina den eneste friidrettsutøveren i den russiske OL-troppen.

Les mer om

  1. Friidrett