Sport

Nå minker det på Kristoffs vinnersjanser: — Stemningen i laget er trykket

Alexander Kristoff ble spådd ni vinnersjanser i årets Tour de France. Seks av dem er allerede spolert. Nå hersker anspent stemning i Katjusja-laget.

Kristoff ble nummer tre på årets fjerde etappe. Peter Sagan, som ble nummer to, ble senere disket. Dermed rykket Kristoff opp til annenplass. Det er 30-åringens beste plassering i årets Tour de France så langt.

Aftenbladet: Årets Tour de France er over halvveis. Seks av ni flate etapper er fullført. Kristoffs beste plassering så langt er nummer to. På onsdagens etappe, en etappe som skulle passe Kristoff godt, ble han nummer 12 og var ikke i nærheten av seier. Etter målgang var Storhaug-ekspressen så skuffet at han ikke orket å møte pressen.

— Alexander gjør så godt han kan, men ting har ikke klaffet. Teknisk har det ikke vært perfekt, og spurtopptrekkene har langt ifra vært optimale. Man kan sammenligne det med at alle rytterne har 1000 kroner på konto. Har Alexander brukt 900 av disse på å komme seg i god posisjon før spurten, mens andre ryttere ikke har brukt ei krone, så har han lite å gi mot slutten, sier Kristoffs trener og stefar, Stein Ørn.

Les hele saken med abonnement