Sport

Arvesen om sin tidligere lagkamerats kreft: – Utrolig trist

Kurt Asle Arvesen (40) krysser fingrene for at det går bra med sin tidligere romkompis Ivan Basso (37).

GAMLE LAGKOMPISER: Kurt Asle Arvesen (t.v.) syklet som hjelperytter for Ivan Basso (bak) under Tour de France i 2005.
  • Fredrik Saltbones

Den italienske Tinkoff-Saxo-rytteren avslørte i dag at han har fått påvist kreft i den venstre testikkelen. Dermed er Tour de France over for denne gang, og 37-åringen går inn i en mye viktigere kamp — mot kreften.

Kurt Asle Arvesen syklet på lag med Basso i tre sesonger i CSC, og nordmannen var en av italienerens viktigste hjelperyttere i Tour de France. De to bodde ved flere anledninger på hotellrom sammen.

Les også

Basso har testikkelkreft og må bryte Touren

Alberto Contadors hjelperytter i Tour de France, Ivan Basso (t.h), trekker seg fra rittet.

Håper kreften er oppdaget tidlig– Det er utrolig trist. Vi får håpe at det er en type kreft som han kan bli fort frisk av og at man har oppdaget det i god tid, sier Arvensen til Aftenposten.

Nordmannen hadde ikke fått med seg nyheten da Aftenposten snakket med ham. Nå krysser Arvesen fingrene for at det går bra med Basso.

– Han har jo hatt kreft i familien. Han mistet moren sin da vi var på lag sammen, forteller Arvesen.

Arvesen mistet nylig sin egen far på grunn av kreft.

– Jeg har aldri opplevd at en lagkamerat har fått kreft, men det bekrefter at slike folkesykdommer rammer alle, også de som sykler. Det er jo bare trist. Jeg mistet akkurat min far på grunn av kreft, så jeg håper at det er oppdaget i god tid, sier Arvesen.

Tror ikke laget tenker på sportslige konsekvenser

40-åringen har så å si ingen kontakt med Basso i dag, bortsett fra når de treffer hverandre tilfeldig i forbindelse med sykkelritt. Arvesen er i dag sportsdirektør i Team Sky.

Rent sportslig er dette et stort nederlag for Tinkoff-Saxo og lagets kaptein Alberto Contador, som allerede er bakpå i kampen om den gule trøyen. Arvesen tror ikke de sportslige konsekvensene er det store samtaleemnet i Tinkoff-Saxo nå.

– Det er klart — det svekker laget til Contador, men jeg tror det er langt ned på prioriteringslista når sånne personlige ting skjer. Til og med de mest entusiastiske managere setter familie og sånne ting foran alt annet, sier Arvesen.

Tinkoff-Saxo-kaptein Alberto Contador viser sin støtte på Twitter: - Tung da. Legene har oppdaget et alvorlig helseproblem for Ivan Basso. Alt kommer til å gå bra. Ser deg i Paris!

Les også

  1. Contadors lagkamerat har testikkelkreft og må bryte Touren

  2. Froome frykter outsider: - Han er min største rival

  3. Storlagets nye idé: Vil lokke Kristoffs stefar ut av legeyrket

  4. Dramatikk i touren: Lederens lag sprakk på oppløpet

  5. Stjernerytter Porte forlater Froome og Sky

Les mer om

  1. Tour de France