Sport

Boasson Hagen ble slått i spurten, tror fortsatt på sammenlagtseier: - Det blir en sekundstrid

Tour of Norway avsluttes i Oslo søndag.

Edvald Boasson Hagen håper fortsatt på sammenlagtseier i Tour of Norway.

Nederlenderen Dylan Groenewegen fra Lotto-laget spurtet inn til seier på fjerde etappe i sykkelrittet Tour of Norway lørdag.

Edvald Boasson Hagen ble nummer to.

Etter 194 kilometer mellom Lillestrøm og Sarpsborg var det tre mann som spurtet om seieren i den fjerde etappen av Tour of Norway.

Dylan Groenewegen (LottoNL) var sterkest de siste meterne og passerte mållinjen foran Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) og August Jensen (Coop).

Dylan Groenewegen fra Nederland (t.h.) vant den fjerde etappen av Tour of Norway lørdag. Edvald Boasson Hagen (t.v.) og August Jensen (i midten bak) tok de to neste plassene på resultatlista.

– Jeg er helt ferdig. Det var veldig hardt, men jeg er veldig glad, sa en sliten Groenewegen til TV 2 etter at seieren var sikret.

Han vant også massespurten i Brumunddal på 2. etappe. Boasson Hagen, som vant etappen til Sarpsborg i fjor, var ikke fornøyd med å bli slått i spurten.

– Det var en spennende kamp helt til det siste. Men Groenewegen er en av verdens beste spurtere, så annenplass var kanskje ikke så verst, sa Boasson Hagen som nå bare ligger tre sekunder bak sammenlagtleder Pieter Weening.

– Det er en hard kamp og det kommer til å bli en sekundstrid, sa Boasson Hagen på spørsmål om sammenlagtseieren.

Da spurten startet var det August Jensen som tok føringen, men han måtte se både nederlenderen og sin landsmann Boasson Hagen suse forbi helt mot slutten.

– Det er litt kjedelig når man er så nærme, selv om de to andre var overlegne, sa Jensen som mener spurten var knallhard.

– Det er syre omtrent fra spurten starter. Det er nesten bare å lukke øynene og håpe at ingen passerer deg, sa Jensen – som har gjort en respektabel innsats så langt i rittet.

Sykkelrittet avsluttes i oslo søndag.

Les mer om

  1. Edvald Boasson-Hagen
  2. Sykkelritt