Tenniskomet utklasset den regjerende mesteren i Paris

Rafael Nadal (31) er klar for sin tiende semifinale i Roland Garros-turneringen i tennis. Novak Djokovic måtte si takk for seg.

Novak Djokovic er ute av French Open.

Den regjerende mesteren Djokovic røk 0–3 i sett for østerrikeren Dominic Thiem i sin kvartfinale.

I onsdagens utsatte kvartfinale måtte landsmannen Pablo Carreño-Busta gi seg med skade på stillingen 2–0 til Nadal i det andre settet. Fjerdeseedede Nadal vant det første settet oppskriftsmessig 6–2. Nadal er i sin første semifinale i Roland Garros på tre år.

Rafael Nadal har vunnet Roland Garros-turneringen hele ni ganger siden 2005. Gruseksperten skal opp mot Thiem i semifinalen fredag. Østerrikeren skulle vise seg å få en relativt enkel kamp mot den regjerende mesteren.

Dominic Thiem banket Novak Djokovic.

Annenseedede Djokovic fikk tidlig problemer mot den østerrikske, fremadstormende spilleren. Han tapte det første settet 7–5 og det andre settet 6–3. I det tredje settet var serberen fullstendig fraværende og tapte 0–6.

23 år gamle Thiem brøt direkte serberens to første server i det tredje settet og var samtidig solid med sine egne server. Djokovic fikk ingenting til å stemme og klarte aldri å ta seg tilbake i kampen igjen fra å ligge under 0–4 i game og 0–2 sett.

Thiem er den eneste spilleren som har slått Nadal på grus denne sesongen. Det var i turneringen i Roma.

Rafael Nadal med serven under onsdagens kvartfinale i Roland Garros-turneringen i Paris.