Sport

Flere utlendinger, men lave utgifter i bordtennissportens eliteserie

– Det er veldig lite penger å tjene på å spille i eliteserien.

GJESTESPILLER: Viktor Brodd har spilt en sesong for Volda/Ørsta, da de tok sølv i sluttspillet 2012/13-sesongen der dette bildet er hentet fra. Nå skal svensken igjen i aksjon for Volda/Ørsta i eliteserien som tar til lørdag. Men Brodd skal også brukes på treningsleirer i Volda til inspirasjon for unge spillere i klubben.
  • Bernhard Veland

Det bekrefter Bengt Paulsen, idrettslig leder i Norges Bordtennisforbund overfor Sunnmørsposten.

En oversikt på bordtennisforbundets hjemmeside viser at 49 utlendinger kan spille i de to øverste divisjoner for damer og herrer kommende sesong.

De første kampene i eliteserien for herrer tar til lørdag. 4. oktober skal Sunnmøres representant i eliteserien for menn – Volda og Ørsta Bordtennisklubb – spille mot Eiker i Hokksund, mens de dagen etter besøker Sarpsborg.

– Er det ikke betenkelig at utlendingene skyver ut norske talenter på de beste lagene?

SMÅBELØP: Bengt Paulsen i bordtennisforbundet kan bekrefte at de ter svært lite å tjene i Norge.

– Husk at mange av de utlendingene som står oppført med lisens ikke vil komme til å spille. Klubbene søker for å sikre seg at de kan ha spillere tilgjengelig. Dessuten er de fleste allerede bosatt i Norge med utenlandsk statsborgerskap, som de tre ungarerne i Volda/Ørsta BTK. De brukes som trenere i klubben. Volda/Ørsta er en 17 klubber som vi gir prosjektmidler til. De er i den øverste kategorien og får rundt 50.000 kroner i året for å utvikle sin organisasjon, forklarer Paulsen i NBTF.– Hva tjener en «importert» spiller på et norsk eliteserielag?

– Det er uhyre lite og kan dreie seg om 1000 kroner pr. lagkamp og så dekning av reiseutgifter. Sist sesong var påmeldingsavgiften 5.000 kroner i eliteserien, og så ble det 29.000 kroner i reiseutgifter til hver klubb når fordelinga var gjort. Det er småpenger, sier Paulsen og drar sammenligninger med norsk fotball der sekssifra beløp figurerer i lønn til enkeltspillere i 3. divisjon.

– Vi kommer til å hente inn et par svenske toppspillere som Fabian Åkerstrøm (svensk mester i single 2013) og Viktor Brodd til 5-6 kamper i grunnserien. Brodd vil vi benytte til treningsleirer her i Volda, som inspirasjon for våre unge spillere. Vi regner med å gå til sluttspillet og kjempe i toppen der. Totalt vil vi bruke ca. 150.000 kroner på to lag; herrer og damer eliteserie for hele sesongen. Vi kommer snart til å inngå en god sponsoravtale. Og jeg regner med at vi kommer ut i pluss i våre regnskap, sier Tor Hallaråker i Volda og Ørsta BTK foran seriestarten i eliteserien.