Sport

Tidligere FyllingenBergen-trener raser mot Pettersen-frifinnelse

— Han kan altså hindre en spiller fysisk og gå fri. Mens jeg blir straffet med fire måneders yrkesforbud uten å ha vært borti noen.

  • Trond Sandvik

I sommer ble den tidligere Fyllingen-profilen utelukket fra all håndball i fire måneder etter å ha kastet en flaske cola i retning dommerparet etter et frustrerende tap for Elverum. En del av begrunnelsen for tidenes straff for en trener i Norge var også "Sjikanering og truende oppførsel". Fältnäs anket Domskomitéens avgjørelse, men heller ikke NHFs Appellkomité viste noen nåde.

Nå vekkes følelsene fra den bitre dommen til live igjen, gjennom NHFs frifinnelse av Vipers-trener Gunnar Pettersen. Som i kampen mellom Vipers og Oppsal 16. november strakk hånden ut på banen og hindret en Oppsal-spiller i å fullføre kontringen sin. Den rammede, Anne Kjersti Suvdal, reagerte umiddelbart – og konkluderte med at GP hadde hindret løpet hennes.

— Jeg kjenner Gunnar godt. Han er en flott kar. Like fullt er det utrolig at man lar en slik forseelse passere. Og det etter billedbevis som jo forteller alt om hva som skjedde. Det kjennes dypt urettferdig at han skal slippe unna. Mens jeg fikk en så til de grader streng straff.

- Pettersen mente armbevegelsen var ren refleks?

— Ja. Men det er vel alt vi gjør ute på håndballbanen.

- Hva mener du? At Pettersens handling var bevisst?

— Ja, absolutt. Men siden han bare var litt utpå banen, tilgir altså Norges Håndballforbund ham. Uforståelig. Og synes NHF dette var ok, skal det bli en fornøyelse å følge deres håndhevelse av reglementet videre. Da kan det bli fullstendig kaotisk.

Les også

Avgjørelsen har falt i Pettersen-saken

Reflekter over det før han tok kontakt

Det er Norges Håndballforbunds påtalenemnd som nå legger ballen død. Med følgende begrunnelse:

"Bevisbyrden i alle saker ligger hos Påtalenemnda. I denne saken finnes det ikke konkluderende bevis for at lagleder Pettersen har begått en forsettlig handling, og nemnda finner derfor ingen grunn til å anmelde lagleder Gunnar Pettersen til NHFs dømmende organer. Påtalenemnda ber likevel om at lagleder Pettersen for fremtiden forholder seg til spillereglene og ikke betrér spillebanen under spillets gang".

– Jeg er særdeles glad for at utvalget kom frem til samme konklusjon som meg. Jeg ser jo ikke spilleren. Dette er jeg veldig takknemlig for, er Pettersens reaksjon. Mens Anders Fältnäs bare rister på hodet.

— En trener kan altså sørge for at det blir uavgjort i en kamp – uten å straffes. Ikke til å forstå.

- Er du rasjonell i måten å reagere på, Fältnäs? Eller bare full av frustrasjon etter å ha blitt dømt selv?

— Jeg reflekterte over dette et par dager før jeg nå bestemte meg for å snakke med Bergens Tidende. Så min reaksjon er ikke spontan. Men jeg er frustrert, ja. Over urettferdighet i norsk håndball.

Les også

  1. Håndballforbundet krever forklaring av Pettersen

  2. Gunnar Pettersen hindret motspiller - sier unnskyld

  3. Fältnäs er bitter og revansjelysten

Les mer om

  1. Håndball
  2. Vipers Kristiansand
  3. Fyllingen