Sport

7.-plass for Ullevålseter

<p>— Jeg lå bak en annen fører som trynet hele tre ganger, sier en misfornøyd Ullevålseter.</p>

Oslo 20111213. Pål Anders Ullevålseter gleder seg til sin tiende start i Rally Dakar 2012 som i år skal gå i Sør Amrtika : Argentina Chile, Peru og med målgang i Lima.Foto: Morten Holm / Scanpix Foto: Holm, Morten

  • 100% Sport

Pål Anders Ullevålseter kjørte inn til 7.-plass under onsdagens 10. etappe av Rally Dakar. Etappen var 694 kilometer lang, inkludert en fartsetappe på 377 kilometer. Den gikk fra Iquique til Arica i Chile.

Ullevålseter var 10.34 minutter bak etappevinneren, Joan Barreda Bort fra Spania. Nordmannen beholdt 8.-plassen i sammendraget. Han er 1.56.22 timer bak lederen Cyril Despres fra Frankrike.

– I dag gikk det litt trått. Vi kjørte på ganske glatte leireveier, og jeg lå sammen med en annen fører som kjørte fortere enn meg, men som trynet hele tre ganger. Det gjorde at jeg måtte ta det litt rolig, for nå er jeg skikkelig innstilt på å fullføre med æren i behold , sa Ullevålseter.

Torsdag forlater førerne Chile.

– Da skal vi inn i Peru og gjennom en såkalt maratonetappe. Det er én etappe torsdag og én etappe fredag, men vi får ikke ha kontakt med støtteapparat fra torsdag morgen til fredag kveld. Det betyr at hvis noe går galt får man ikke hjelp. Bank i bordet for at dette går min vei, sa Pål Anders Ullevålseter.

I bilklassen var det spanske Nani Roma som kjørte inn til etappeseier onsdag. Det gjorde at han gikk forbi amerikanske Robby Gordon og inntok 2.-plass i sammendraget. Franske Stephane Peterhansel kom i mål 21 sekunder bak Roma og leder fortsatt etter 10 etapper.

(©NTB)

Les mer om

  1. Rally