Sport

Tommy Kristiansen senket Oilers i DNB Arena

Oilers lå under 1–3, snudde til 4–3 og mistet så ledelsen i sluttsekundene. Så dukket en gammel Oilers-helt opp: Tommy Kristiansen.

Her har Tommy Kristiansen akkurat sendt Sparta til himmels med den avgjørende scoringen i sudden death. Jonas Djupvik Løvlie depper i forgrunnen. Foto: Anders Minge

  • Fredrik Fornes

STAVANGER OILERS – SPARTA 4–5:

DNB ARENA (Aftenbladet): – Det er selvfølgelig veldig surt når de scorer med ett minutt igjen på klokka. Det var synd det ble sånn, sier en skuffet Oilers-kaptein Kristian Forsberg til Aftenbladet.

Han har nettopp vært med på å tape første kvartfinalekamp på sudden death - etter å ha ledet den 52 sekunder før slutt.

- Dette er hockey. Sånne ting skjer, sier Oilers-trener Todd Bjorkstrand.

Han velger å ta med seg mye positivt. At de snudde kampen fra 1–3 til 4–3. At innsatsen var meget god. At det ble tap og hjemmebanefordelen røk nytter det ikke dvele med nå.

– Dette var den første kampen. Om vi føler vi burde vunnet eller ei er helt irrelevant. Nå må vi bare tenke på neste match, sier han.

Gikk som mange spådde

Fem av seks seriekamper mellom Sparta og Oilers gikk til forlenging denne sesongen. Det var på forhånd ventet en utrolig jevn batalje i sluttspillets kvartfinaleserie mellom de to lagene.

Og som man nesten kunne spå på forhånd skulle det gå til forlenging også denne gang.

Oilers snudde riktignok 1–3 til 4–3 og fortjente å vinne kampen etter ordinær tid, men med sekunder igjen på klokken utlignet gjestene og sørget for at sudden death måtte til for å kåre en vinner.

Les også

Vi fulgte kampen direkte – slik var den:

Der trakk Sparta det lengste strået – og selvsagt var det ved den gamle Oilers-helten Tommy Kristiansen. Han dukket opp og sikret at Sparta tok første stikk i kvartfinaleserien – og det på borteis.

Tommy Kristiansen, selvsagt. Den tidligere Oilers-favoritten scoret seiersmålet mot gamleklubben i den første NM-kvartfinalen. Foto: Anders Minge

Tommy Kristiansen påskrudd fra start

Og Kristiansen hadde på forhånd varslet at Sparta ville gjøre det beintøft for hans gamle lagkamerater i denne kvartfinalen.

Det tok ikke mer enn drøye to minutter før Kristiansen viste at han mente alvor. I overtall var gjestene effektive, og selvsagt var det akkurat Kristiansen som satte inn en tidlig ledelse for bortelaget.

Oilers brukte imidlertid ikke lang tid på å vise at også de kan være effektive med én mann mer på is. Greg Mauldin fant Stephan Vigier foran mål, og canadieren var iskald alene med keeper. 1–1 før fem minutter var spilt.

Men da man trodde Oilers var på full fart inn i kampen skulle det i stedet rakne.

For ikke mer enn minuttet etterpå fikk Håkon Stormli inn en styring på skuddet til Dylan Zink. Henrik Holm var utspilt, og plutselig var Sparta i ledelsen igjen.

Og det skulle bli verre. For da Sparta fikk et nytt overtall spilte de seg gjennom hele Oilers-laget før Zink satte 3–1 fra skrått hold.

To kjappe Oilers-mål sørget for utligning

Oilers lå under med to mål etter første periode. Men Todd Bjorkstrand må ha sagt noen kloke ord i pausen.

For det var et heltent hjemmelag som kom ut igjen til midtperioden – og bare tre minutter senere sto det 3–3.

Først satte Stephan Vigier sitt andre for dagen etter flott pasning fra David Morley.

Les også

Tore Christiansen vil trekke norsk topphockey ut av forbundet

Stephan Vigier var god – det var også tidligere Oilers-stjerne Tommy Kristiansen. Foto: Anders Minge

Like etterpå snappet Mario Lucia pucken og ga den til Luc Snuggerud. Backen var iskald og dundret pucken ned i hjørnet.

Resten av perioden fortsatte med Oilers-press, uten uttelling. Men ledermålet skulle komme.

Da Sparta rotet det til og mistet pucken var hjemmelaget årvåkne, og David Morley fikk lurt pucken forbi Spartas målvakt til 4–3-ledelse.

Hjemmelaget jaget det femte målet, men Sparta sto imot presset. Og i sluttsekundene skulle dramaet ta en ny vending.

Utlignet under minuttet før slutt

Sparta tok ut keeper og spilte med en ekstra spiller. Med 52 sekunder igjen på klokken klarte de å spille seg gjennom Oilers-laget, og Peter Quenneville satte inn 4–4.

Dermed måtte kampen ut i en fjerde periode hvor det første målet avgjør kampen – og hvem andre enn Tommy Kristiansen skulle bli avgjørende der.

Han dukket opp fra intet og satte inn scoringen som ga Sparta 1–0 i kamper – en kjempeskuffelse for et Oilers-lag som ikke kan tåle å tape på hjemmeis i sluttspillet.

Neste kamp går i Sparta Amfi lørdag.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers
  3. Get Ligaen
  4. DNB Arena