Konflikt truer Brækhus' første kamp i Norge

Den første proffkampen til Cecilia Brækhus på norsk jord står i fare på grunn av en konflikt mellom Norges Profesjonelle Bokseforbund (NPBF) og selskapet First Lady Promotion.

Cecilia Brækhus skal i utgangspunktet bokse mot Anne Sophie Mathis fra Frankrike i sin første profesjonelle kamp på norsk jord i Oslo Spektrum 1. oktober.

Det skriver Nettavisen mandag kveld.

Bakgrunnen for uenigheten skal være at First Lady Promotion bruker det tyske profesjonelle bokseforbundet Bund Deutscher Berufsboxer (BDB) til å arrangere stevnet som er planlagt 1. oktober i Oslo Spektrum.

Avisen viser til et brev advokatfirmaet Bjørkan Stav har sendt på vegne av NPBF hvor det kommer fram at forbundet mener det har «enerett på sanksjonering av boksestevner i Norge for profesjonelle kamper tilknyttet European Boxing Union (EBU)».

Les også

Nå er Brækhus sin motstander i Oslo Spektrum klar

Det norske forbundet skriver videre at de ikke har mottatt noen forespørsel fra BDB om et slikt samarbeid i forbindelse med Brækhus' tittelkamp i Norge. «NPBF tillater seg å stille spørsmålstegn ved dette, gitt den korte tid som er igjen til det planlagte stevnet», står det i brevet til First Lady Promotion.

Vil ikke samarbeide

I brevet kommer det også fram at NPBF i utgangspunktet ikke ønsker å samarbeide med BDB, fordi de ikke skal ha respektert EBUs suspensjonsregler ved en tidligere anledning.

President i NPBF, Leidulf Gravråk, ønsker ikke å kommentere saken overfor Nettavisen, men sier at First Lady Promotion har fått 14 dager på å komme med tilsvar.

Utelukker NPBF

Advokat og daglig leder for First Lady Promotion AS, Morten Andreassen, forteller til Nettavisen at NPBF ikke har noe med det kommende boksestevnet å gjøre.

– NPBF har, verken direkte eller indirekte, noen rolle eller funksjon knyttet til arrangementet 1. oktober. Vi har derfor ikke funnet grunn til å vurdere innholdet nærmere da vi er travelt opptatt med å planlegge en historisk folkefest i Oslo Spektrum, skriver Andreassen til Nettavisen.

– Verken NPBF eller EBU er en aktør i en kamp om verdensmestertitler. Et verdensmesterskap er et arrangement med stor internasjonal oppmerksomhet, som krever profesjonalitet i alle ledd – ned til hvert minste detalj. Så vidt vi kan vurdere har NPBF i så måte ingen ting å bidra med, forteller Andreassen. (©NTB)