Sport

Warholm snuste på verdensrekorden – ble månedens utøver

Karsten Warholm er kåret til månedens utøver for august av Det europeiske friidrettsforbundet.

Karsten Warholm ble månedens utøver.
  • NTB

Det opplyser forbundet i sosiale medier fredag.

Warholm var bare ni hundredeler unna verdensrekorden på 400 meter hekk under Diamond League-stevnet i Stockholm 23. august. 24-åringen ble klokket inn til 46,87. Det ble naturlig nok lagt merke til.

Amerikanske Kevin Youngs verdensrekord fra OL i Barcelona i 1992 lyder på 46,78.

Det er friidrettsfansen som har stemt fram og kåret månedens utøver. På kvinnesiden gikk den sveitsiske sprinteren Ajla del Ponte av med seieren. Hun vant 100-meteren i Monaco på tiden 11,16.

Les også

Warholm løper trolig i Roma – friidrettsforbundet vil tilpasse NM-programmet

Vurdert grundig

Onsdag varslet Karsten Warholm at han løper 400 meter hekk under et internasjonalt stevne i tsjekkiske Ostrava kommende tirsdag. Der får han en ny sjanse til å angripe verdensrekorden. I Stockholm sparket Warholm i den siste hekken og tapte noe fart inn mot mål.

– Det har igjen vært en grundig vurdering før denne beslutningen har blitt tatt. Vi ser at det er mulig å få gjennomført dette i samsvar med alle råd som er gitt av helsemyndighetene, og da ønsker jeg å stille til start på dette løpet, sa Warholm om Tsjekkia-starten.

Han opplyste videre at det er usikkert om det blir flere starter etter løpet i Ostrava.

Les også

NM-arrangøren flyttet Warholms hekkeløp – Ingebrigtsen rett til finale

NM-endring

Tidligere har det vært kommunisert at Warholm også er høyaktuell for å løpe Diamond League-stevnet i Roma 17. september. Senest tirsdag sa toppidrettssjefen i Norges Friidrettsforbund, Erlend Slokvik, til NTB at hekkestjernen «mest sannsynlig» stiller i den italienske hovedstaden.

Dagen etter ville imidlertid ikke Warholm-leiren bekrefte at det blir deltakelse der.

Onsdag ble det også kjent at programmet for friidretts-NM i Bergen 18. til 20. september endres. Forsøkene og finalen på Warholms spesialdistanse 400 meter hekk er flyttet til lørdag og søndag. Det åpner for at stjernen kan delta også der.

Les mer om

  1. Karsten Warholm