Verdenseneren fikk bank i Australian Open

Dominic Thiem storspilte og stoppet Rafael Nadal i kvartfinalen i Australian Open.

Rafael Nadal røk ut av Australian Open i kvartfinalen.

Østerrikeren vant den spennende kampen 3-1 etter tre seirer i tiebreak.

Dermed satte 5.-seedede Thiem opp et semifinalemøte med tyskeren Alexander Zverev. Han slo den sveitsiske stjernen Stan Wawrinka i sin kvartfinale tidligere onsdag.

Thiems seier kan sies å være av det knepne slaget, selv om han vant 3-1 i sett. Han slo Nadal i tiebreak tre ganger og vant kampen med settsifrene 7-6 (7-3), 7-6 (7-4), 4-6, 7-6 (8-6).

– Jeg har virkelig følelsen av at jeg var heldig i de rette situasjonene, nettet var på min side, sa Thiem.

– Men det var også nødvendig, for han er åpenbart en av de største gjennom tidene, en av de største legendene denne sporten har hatt. Så du trenger litt flaks for å slå ham, fortsatte østerrikeren.

Les også

En annen gammel mester er fortsatt med etter mesterlig opphenting

Dominic Thiem beseiret verdensener Rafael Nadal og er klar for semifinale i Australian Open.

Ingen rekord

Nadal nådde finalen på grusen i Melbourne i fjor, men den tapte han mot Novak Djokovic. Han har vunnet Australian Open én gang, i 2009.

Enn så lenge må verdenseneren vente på muligheten til å vinne sin 20. Grand Slam-tittel totalt. Med det vil han tangere Roger Federers rekord.

Spanjolen så ut til å vinne det første settet greit da han brøt Thiem til 5-3 og ledet 40-30 på egen serve og hadde settball, men østerrikeren hentet seg mesterlig inn igjen og brøt til 4-5. Det endte med tiebreak, som Thiem vant.

Les også

Dette gjorde Kobe Bryant til en av de aller største: – Ingen andre var i nærheten

Også i det andre settet klarte Nadal å bryte Thiem tidlig. Likevel kom østerrikeren seg tilbake i kampen, og vant nok en gang i tiebreak.

I det tredje settet fulgte spillerne hverandre til 5-4 til Nadal, da Thiem servet. På 40-30 til Nadal slo Thiem ballen i nettet. Dermed sto det 2-1 i sett. Nadal var tilbake i kampen.

Thiem så ikke ut til å være så altfor preget av tapet i det tredje settet. Tidlig i det fjerde brøt han Nadal. Etter nok et jevnt sett ble det nok en østerriksk seier i tiebreak: 8-6.

Les også

Det elleville kappløpet om tennistronen

Zverev venter

Onsdagens andre kvartfinale startet blytungt for Alexander Zverev, som ble brutt to ganger i det første settet og tapte 1-6. Deretter slo han knallhardt tilbake og vant tre sett på rad. Kampen endte 3-1 i sett til tyskeren på en dag der temperaturen var oppe på 37 grader på det varmeste.

22-åringen skal spille sin første semifinale i Grand Slam-sammenheng.

Zverev er ranket som nummer sju i verden. Wawrinka, ranket som nummer 15, vant Australian Open i 2014, men det blir ikke noe reprise på det i 2020. Han har i tillegg vunnet Roland-Garros og US Open.

I den andre semifinalen møtes Novak Djokovic og Roger Federer. Dette er den 50. gangen de to tennisgigantene møtes. Det er Djokovic som er mestvinnende i historien i Australian Open-sammenheng med sju titler. Federer har seks. Sveitseren har likevel rekorden for flest Grand Slam-seirer med 20. Djokovic har 16.

Djokovic har vunnet 26 av de 49 oppgjørene mellom dem, inkludert fem strake seirer på rad i en majorturnering.