OL-toget har gått

— Jeg skal bevise at de gjorde feil

Cathrine Larsåsen kom ikke til OL.

LES OGSÅ: «Glad for å være ferdig med stresset»Her er Norges OL-tropp— Hun burde vært i OL! Olympiatoppen tok onsdag ut de siste utøverne som får delta i årets sommer OL i Beijing.Fra før var 79 utøvere tatt ut og i dag fikk også de seks sandvolleyball-spillerne Nila Håkedal, Ingrid Tørlen, Katrine Maaseide, Susanne Glesnes, Jørre Kjemperud og Tarjei Skarlund klarsignal.Det betyr at det ikke blir noen olympiske leker for sleggekaster Mona Holm (24) og stavhopper Cathrine Larsåsen (21).

Skal få svi

— Jeg hadde håpet å få være med, men sånn ble det altså ikke, sier Larsåsen til Aftenposten.no. Hun har vært ute med skade siden mai og gjorde comeback med å vinne kongepokalen for noen dager siden. I går ble hun også nr. 6 på DN Gallaen i Stockholm der de ti beste jentene i verden deltok. - Jeg mener absolutt jeg er god nok til å delta i OL. Selv om de (Friidrettsforbundet og Olympiatoppen) ikke vil ha meg med til Beijing, så skal jeg gjøre så gode konkurranser nå og bevise at de tok feil. Så kan de bare ha det så godt, sier stavhopperen.

Urettferdig

Både Larsåsen og Mona Holm har begge klart det internasjonale b-kravet til OL, men får altså ikke delta. De to andre norske jentene Ezinne Okparaebo og Christina Vukicevic har også bare klart b-krave, men ble likevel tatt ut av Olympiatoppen.- Jeg synes det er litt underlig, men jeg unner de to jentene turen, så det er ikke noe jeg vil sutre over. Men jeg synes bare det er litt urettferdig at Finland og Island sender jenter som har hopper 4.30, mens jeg ikke får delta, sier Larsåsen. Dette var det siste OL-uttaket fra Olympiatoppen og dermed gikk det siste toget for stavhopperen.