Sport

- All grunn til å tro at Kristoff kan kjempe om VM-gullet

Arctic Race ble nok en gang et fantastisk sykkeleventyr med tusenvis av tilskuere langs løypene. Mads Kaggestad tror på Alexander Kristoff i VM.

Arctic Race bød - som vanlig - på fantastisk natur under den siste etappe søndag.
 • Odd Inge Aas
  Odd Inge Aas
  Journalist

Det ble et spektakulært punktum på den fire dager lange sykkelfesten da en fallskjermjeger kom med pokalen for sammenlagtseieren og landet like ved målstreken i Narvik hvor Rein Taaramäe sto og ventet tålmodig.

— Det er litt mye styr, kanskje. Det er fint det, men det kan bli litt mye av det gode og, sa Alexander Kristoff da TV 2 spurte om hva han synes om alt opplegget arrangørene steller i stand på den nordnorske rundreisen.

Han startet sykkeluken med en helikoptertur over Harstad sammen med Edvald Boasson Hagen.

Vil ha klar plan

Søndag var det ingen fra den mest profilerte, norske sykkelduoen som klarte å hevde seg helt i toppen.

Dermed ble det heller ingen nordmenn på pallen i sammendraget. Nærmest kom Boasson Hagen, som på fjerdeplass var 1.02 minutt bak Taaramäe.

Nå er det verdensmesterskapet i amerikanske Richmond som er det neste store for syklistene. 27. september skal rytterne gjøre opp om gullet på landeveisrittet.

Kristoff er den nordmannen med best resultater denne sesongen, og Boasson Hagen har tidligere sagt at det er naturlig at det er Kristoff man kjører for i VM.

— Vi må ha en klar plan før start, og så må vi ha en backup-plan som vi kan bytte til underveis. Det er bra å ha flere sterke kort å spille på, sier han til TV 2. Selv skal han lade opp med Wattenfall og Tour of Britain, og håper det sammen med gode treningsøkter skal prikke inn VM-formen.

Slitne stjerner

TV 2-ekspert og tidligere proffrytter Mads Kaggestad sier det er ingen tvil om hvem som er sjef på det norske laget.

— Kristoff er soleklar kaptein, og det er all grunn til å tro at han skal komme i veldig bra form og kjempe om VM-gullet. Han trenger nok et par ryttere som kan ta noen føringer for seg mot slutten, og da er det bra om laget kan spare Edvald og Lars Petter Nordhaug lengst mulig, sier han til Aftenposten.

Alexander Kristoff fikk det tøft på den fjerde og siste etappen av Arctic Race.

Han mener både Kristoff og Boasson Hagen har sett noe slitne ut i Arctic Race, noe som ikke er så rart når man vet at begge fullførte Tour de France.Kaggestad mener Arctic Race har vært en måte å få kroppen skikkelig i gang på igjen for Kristoff.

— Når Edvald får hvilt og lagt inn en god treningsperiode så tror jeg det blir veldig bra. Han har en annenplass fra VM i 2012, så dette kan han jo. Han kan bli en nøkkelreytter sammen med Kristoff, sier Kaggestad.

Bystrøm imponerer

Han trekker også frem Nordhaug som en meget viktig brikke på det norske laget, og minner om at han ble nummer 12 i Liege-Bastogne-Liege tidligere i år. Det er regnet som et av de aller tøffeste endagsrittene.

— Han blir en nøkkelperson på det norske laget, ikke bare defensivt, men også offensivt som en rytter som kan være med i brudd. Han har også en bra avslutning når han er i form, noe han normalt er på høsten, sier Kaggestad.

Han lot seg imponere over det Sven Erik Bystrøm gjorde da han støtet seg fra gruppen sin og kjørte inn til fjerdeplass.

— Han har selvtillit og virker trygg på det han gjør, vurderer Kaggestad, som også mener at Vegard Stake Laengen bør få plass på grunn av sin store arbeidskapasitet.

Den siste plassen på laget ville Kaggestad gitt til Vegard Breen.

 1. Les også

  Estiske Taaramäe vant Arctic Race sammenlagt

 2. Les også

  TV 2: Ny norsk sykkelproff til sveitsisk lag

 3. Les også

  Nordmennene sjanseløse mot Hermans i Arctic Race