Sport

Froome tok verdifulle minutter på Quintana

Chris Froome var raskest på fredagens tempoetappe i Vuelta a España og knuste sammenlagtleder Nairo Quintana.

Chris Froome (t.h.) knuste Nairo Quintana på tempoetappen i Spania rundt fredag.
  • Kjetil Flygind

Sky-kapteinen tok over to minutter på Quintana og reduserte avstanden opp til Movistar-rytteren til 1 minutt og 21 sekunder. Dermed ligger det an til en spennende finale i fjellene lørdag.

– Jeg er veldig glad for resultatet i dag. Dette er mitt siste ritt i år, så det er godt å se at jeg fortsatt er i god form, sa Froome i et intervju sendt på TV 2 etter seieren.

– Quintana har mer enn et minutt, men vi skal fortsette å kjempe hele veien. Jeg synes Quintana har et godt lag rundt seg. Det blir vanskelig å slå ham, fortsatte Froome.

Sulten Froome

Froome lå rundt tre og et halvt minutt bak Quintana før fredagens etappe og trykket til fra første tråkk på den 37 kilometer lange tempoen som strakte seg fra Xábia til Calp.

– Det er en sulten og forbanna Chris Froome vi ser her nå. Dette her skal han hevne, sa TV 2-kommentator Mads Kaggestad på direkten.

Froome var i mål på tiden 46.33, noe som var 2 minutter og 16 sekunder foran Quintana som endte på 11.-plass. Det var britens annen etappeseier i årets Vuelta.

Svenske på pallen

Spanske Jonathan Castroviejo tok annenplassen bak Froome, mens svenske Tobias Ludvigsson ble nummer tre. Alberto Contador ble nummer åtte.

Lørdag avgjøres Vueltaen når nest siste etappe går fra Benidorm til Alto Aitana. Rittet avsluttes med en flat etappe søndag.

(©NTB)

Les også

  1. Nordmann i brudd - Drucker spurtvant i Spania