Sport

Erevik om protesten: - Vi hadde aldri fått gjennomslag

Ole Erevik er sikker på at Norges protest aldri ville fått konsekvenser. Likevel mener han det var riktig å markere misnøye med situasjonen.

Ole Erevik er sikker på at Norges protest aldri ville fått konsekvenser. Likevel mener han det var riktig å markere misnøye med situasjonen.
  • Christian Stendal
Les også

Norge dropper protesten etter håndballjukset

KRAKOW (Aftenbladet/Adresseavisen): Det var etter semifinaletapet mot Tyskland fredag kveld at Norge la inn protest etter å ha blitt slått ut av EM. De tyske motstanderne var én spiller for mye på banen i sluttsekundene av oppgjøret som gikk til ekstraomganger.

Lørdag morgen ble det imidlertid klart at Norge velger ikke å gå videre med protesten.

— Kampresultatet skal avgjøres på banen og ikke i et møterom, skrev Håndballforbundet i en pressemelding.

Under pressetreffet lørdag ettermiddag måtte de norske spillerne svare for hva de synes om protesten og valget om å senere trekke den tilbake.

— For meg virker det som en fin måte å gjøre det på, selv om vi visste at vi selvfølgelig ikke kom til å få noe gjennomslag. Det blir stilt store krav fra EHF og IHF til forbund, spillere og administrasjon. Mange her jobber seg ihjel for å stå i en slik situasjonen og da er det fair å markere at vi forventer det samme fra EHF. De gjorde ikke jobbe sin i går. Det er det ingen tvil om når vi ser på TV-bildene, men nå tenker vi kun på bronsefinalen, sier Ole Erevik.

Les også

Norges håndballpresident: - Må ikke være lov å være skurkeaktig

Ingen kommentar

Mens noe spillere uttalte seg grundig, valgte flere å avstå fra å kommentere saken.

— Det ble litt ekstra styr, og vi har kanskje en sak, men nå er den saken lagt død og vi henviser til pressemeldingen fra håndballforbundet, sier Sander Sagosen.

- Synes du det er like greit at protesten ble trukket?

— Min kommentar og min mening opp mot det er ikke interessant. Vi står bak avgjørelsen som er blitt tatt som lag, sier han.

Joakim Hykkerud var på samme linje.

— Det har jeg ikke så mye kommentar til. Ikke mitt bord, det har jeg ikke noe fokus på. Har ikke sett så mye på de bildene, så det har jeg ingen kommentar til. Vi får gjøre det vi kan på banen, sier Hykkerud.

Viktig å markere

Kristian Bjørnsen mener Norge har seg selv å takke for at det gikk som det gikk i semifinalen. Han mener likevel det var riktig å markere ovenfor EHF.

— Vi spillere har ikke hatt så mye med det å gjøre. Vi burde avgjort kampen før den var over og har i etterkant forsøkt å legge den bak oss. Dette har ikke så mye å si for min del, men det er viktig å sette litt fokus på problemet. Uansett vet vi ikke om vi hadde klart å utlignet, sier Bjørnsen.

Heller ikke Christian O'Sullivan forventet at protesten skulle få noen konsekvenser - eventuelt tvinge fram en omkamp.

— Det var bare for å markere at sånn skal det ikke være. Man skal blåse av. Så visste vi at det ikke kom til å skje noe med det, men vi syntes det var greit å si fra når det var to keepere på banen og fem sekunder igjen, så har man i hvert fall mulighet til å få et angrep til. Men vi var ganske knust da ballen gikk inn, så det er ikke sikkert det hadde blitt noe mer. Men sånn er det. Det var bare for å markere. Sånn skal det helst ikke være i en semifinale, sier O'Sullivan.

Les også

  1. Ekspert refser håndballregelverket: - Det er et veldig stort problem

Les mer om

  1. Håndball