Sport

Pellizottis fjelltriumf

Franco Pellizotti utklasset konkurrentene på den 17. etappen av Giro d’Italia onsdag.

Danilo Di Luca spurtet fra Denis Mentsjov i kampen om annenplassen, og tok samtidig innpå russeren i sammendraget.

Liquigas-rytteren stakk ganske tidlig i den siste bakken, og han var 42 sekunder foran nestemann, Stefano Garzelli, på den 83 kilometer lange etappen opp mot Blockhaus. Vinnertiden ble 2.21.06 timer.

Les også: TV-suksess Pellizotti utelukker ingenting foran de siste etappene.

– Alt er mulig. Etter problemene jeg hadde mandag var det ingen som hadde regnet med meg i toppen, men jeg er i veldig bra form og det er fortsatt muligheter til å kjempe om sammenlagtseieren, hevdet Pellizotti.

Og tredjemann i mål var annenmann i sammendraget, Danilo Di Luca. Di Luca klarte også å stjele noen få sekunder på sammenlagtleder Denis Mentsjov på de siste meterne, og mellom Mentsjov i rosa og Di Luca i lilla skiller det nå i underkant av 30 sekunder. Mentsjov kom inn til 4.-plass onsdag.

Russeren Mentsjov er fortsatt i førersetet, men skal ikke føle seg for sikker på at det holder helt inn. Det er ennå noen tøffe etapper igjen av Giroen.

Edvald Boasson Hagen kom inn et godt stykke bak i feltet. Det var ventet i og med etappens utforming. Boasson Hagen har ikke styrken sin i fjellene. Han var inn i den siste gruppen som var 16.45 minutter bak Pellizotti.

Torsdagens etappe er 182 kilometer lang og går mellom Sulmano og Benevento.

Den 92. utgaven av Giro d’Italia avsluttes søndag.