Kollektiv seier for Tertnes

Med Stine Skogrand ute resten av seriespillet, sto kollektivet frem mot Halden.

Tertnes jublet for seier onsdag kveld.

Tertnes — Halden 22-16

Med stjernen ute av spill, var det et samlet Tertnes-lag som sikret seieren mot Halden. Skogrand er allerede klar for danske Silkeborg neste sesong, men håper ikke at hun har spilt sin siste Tertnes-kamp.

— Kommer vi hele veien til sluttspillet i midten av mai, håper jeg å få spille noen kamper før jeg gir meg.

Stine Skogrand.

På sidelinjen satt Skogrand på sykkelen og så på lagvenninnene som varmet opp. Selv om det kjennes bedre ut allerede, vil hun ikke håpe på en tidlig tilbakekomst.— Jeg har fått fire til åtte uker. Jeg håper ikke det blir åtte, men tør ikke tenke på at det tar fem heller. Jeg vil ikke bli skuffet, sier hun.

Mer om runden:

— Må få frem det beste i de vi har

Etter et surt tap mot Byåsen forrige uke, var det et revansjelystent lag trener Tore Johannessen sendte på banen i Haukelandshallen. Han er fornøyd det jentene leverte uten Skogrand på banen.

— Vi var ikke så bra i starten, så snudde vi det og spilte solid i forsvar. Etter Byåsen-kampen har vi hatt mye fokus på forsvarsspillet, og det vi har jobbet med har jentene tatt ganske bra, sier Johannessen.

Sett denne nyheten?

Les også

Fem nye håndballregler – og én gir dramatisk endring

Nå handler det om å få frem det beste i de spillerne som er igjen.

— Vi har spillere som kan gå inn og gjøre en jobb, men vi får ikke Stine (Skogrand) sine kvaliteter. Vi må få frem det beste i de vi har igjen, og det klarer vi tidvis i kampen i dag.

TertnesHalden2.jpg

To mål til keeperenKaptein Maren Roll Lied er også fornøyd med samspillet mot et sterkt Halden-lag.

— I forsvar var det kjempebra. Vi gikk i krigen, hjalp hverandre, og sto mye bedre enn tidligere kamper. Men så må vi ta med oss videre at vi til tider slet fremover på banen, sier kapteinen.

Spesielt bakover på banen sto kollektivet frem. Solid forsvarspill ga Marie Davidsen god hjelp. Hun stoppet den ene ballen etter den andre, og noterte seg også for to mål de siste ti minuttene.

— Sammen med forsvaret er hun solid. Mange av redningene kommer etter solid forsvarsspill, samtidig som hun tar en del alene også, sier trener Johannessen.

Drømmer fortsatt om bronse

Fortsatt kan Tertnes ta medalje i serien, men de er avhengig av at lagene foran på tabellen skal snuble. Både

Johannessen og Roll Lied er klar for å ta sjansen hvis de andre feiler.

— Selv om vi har tapt litt i det siste, skal vi gjøre det vi kan for å få to poeng i hver kamp, slik at vi er klar hvis lagene foran oss gjør feil, sier Roll Lied.

Har du fått med deg disse sakene?