Sport

Denne travhesten får fanbrev

Stjernehesten Nuncio ble hakket for svak mot halvt norskeide Your Highness under Oslo Grand Prix. Men etter en supersesong så langt, har den faktisk fått beundrerbrev.

Stjernehesten Nuncio, som ble nummer to under Oslo Grand Prix på Bjerke, får fanpost. Her med trener Stefan Melander. Foto: Kanal 75

  • Marthe Ihle

Det var svenske Aftonbladet som først omtalte saken.

Men jo, det er faktisk sant. Hesten Nuncio, med svenske Stefan Melander som trener, får faktisk fanbrev.

— Ja, det stemmer. I Sverige går det mest i spill i denne idretten, og det er gøy at det endrer seg og at så mange liker hesten, sier Melander til Aftenposten.

LES OGSÅ:

Les også

Your Highness Oslo Grand Prix: - I dag er hesten norsk!

Nuncio har hatt en super sesong så langt, blant annet med andreplassen på Bjerke. Og det er altså åpenbart at det svenske folket har fått opp øynene for mer enn bare spilldelen ved sporten. Melander er en rutinert mann i travsporten, og trente blant annet hesten Scarlet Knight, som på sin tid også hadde mange fans.

— Nuncio er en fantastisk hest og veldig unik. Han har en fin utstråling og er litt spesiell. Det er kanskje derfor de liker ham, sier Melander.

Brevene har stort sett anonyme avsendere, og folkene rundt stjernehesten har derfor ikke svart på mange av dem.

- Hva står det i brevene?

— Det står alt mulig rart. At han er verdens beste hest. Men det vet han allerede. Men det er veldig moro at de kommer, flirer Melander.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport og få gratis samlivsråd for sommeren, alt du trenger og ikke trenger å vite om EM i Frankrike:

Les også

  1. Kusken fikk råd av pastor: - Du bør tenke like mye på kjerringa som på hesten