Norges OL-utøvere: - Har ikke økonomi til å trene nok

To tredeler av utøverne i den norske OL-troppen i Rio opplyser at de ikke har god nok økonomi til å trene så mye som ønskelig. Nå skal Olympiatoppen ta grep.

Toppidrettssjef Tore Øvrebø og sommeridrettssjef Marit Breivik gjennomgikk hovedpunktene fra evalueringen etter OL og Paralympics i Rio de Janeiro torsdag.

Det viser en spørreundersøkelse Olympiatoppen har gjennomført i kjølvannet fjorårets sommerleker i Brasil. 60 prosent av utøverne i troppen besvarte undersøkelsen.

Les også

Varsler om utspekulert juks i Birken: - Umulig å oppdage på forhånd

- To tredeler av dem som ga tilbakemelding hevder de ikke har økonomi til å trene nok. Der trykker skoen veldig, sa sommeridrettssjef Marit Breivik da hun presenterte resultatene av den interne evalueringsprosessen i Olympiatoppen torsdag.

- Er det én ting som påvirker resultatene i idrett, er det trening. Når mange utøvere kjenner på at de ikke har økonomi til å trene nok, er det et uforløst potensial mange steder. Det må vi finne måter å avhjelpe, sa toppidrettssjef Tore Øvrebø.

Les også

Superkjendisen ble helt satt ut da den norske kommentatoren ufrivillig kuppet direktesendingen

Fra Olympiatoppens side legger man ikke skjul på at tallet er svært høyt.

- Vi har kjent til det tallet lenge, og har jobbet med hvordan vi skal hjelpe disse utøverne, sa Marit Breivik.

Toppidrettssjefen innrømmet at det jobbes med å finne løsninger for å hjelpe de beste utøverne i idretter der økonomien er svak.

- Her snakker vi om idretter med små markedsinntekter, og det gjelder egentlig de fleste sommeridrettene. Vi ser at de ikke er lett å kombinere en toppidrettssatsing på internasjonalt nivå med det å jobbe, sa Breivik.

Toppidrettssjefen sa følgende om muligheten for at utfordringene kan løses:

- Vi trenger litt tid for å finne en ordning som kan løse dette, og sannsynligvis trenger vi hjelp, sa han.

Norge tok kun fire medaljer under OL i Rio. Ingen av dem var i gull I Paralympics ble fasiten tre gull og totalt åtte medaljer.

(©NTB)