Sport

Ny duell mellom Pitkämäki og Thorkildsen

Spydkonkurransen i finske Kuortane lørdag blir et formbarometer mellom de gamle rivalene Tero Pitkämäki og Andreas Thorkildsen.

Ny storduell: Andreas Thorkildsen skal igjen måle krefter mot Tero Pitkämäki.
  • NTB

Pitkämäki vil teste som han er tilbake for fullt etter en operasjon, mens nordmannen forsøker å få plass kasteteknikken sin. Den finske bronsevinneren fra OL i London, Antti Ruuskanen, blir å regne som utfordrer.

Pitkämäki er overraskende selvsikker til tross for sitt sykefravær etter operasjonen. Han vant det finske mesterskapet med 85,70, men sikter mot større lengder lørdag.

— Målet er å forbedre sesongbeste, sa finnen før konkurransen. Han er så langt i år tredje lengst med 87,60. ## Annerledes denne gangen

Tidligere mesterskap på 2000-tallet handlet ofte om bare duellen Pitkämäki - Thorkildsen, men i de siste mesterskapene har det ikke helt gått deres vei. Thorkildsen ble nummer to i Daegu-VM for to år siden, men skuffet i London-OL.

— Vanligvis er det viktigste for meg å slå Tero i hver eneste konkurranse. I Kuortane er situasjonen litt annerledes. Jeg har slitt med teknikken og målet er å rette på den. Om teknikk stemmer har jeg som mål å vinne også, men hvis jeg fortsetter å slite så må jeg bare finslipe den, sa nordmannen som hadde sin beste serie under Diamond League-stevnet i Monaco i forrige uke. Da var han over 82 meter fire ganger.

Thorkildsens årsbeste på 84,64 er fra Florø tidlig i juni.

Spydfinalen i Moskva-VM går 17. august, mens kvalifiseringen er den 15. august. (©NTB)

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Andreas Thorkildsen