Sport

Generalprøven før OL-kvalifiseringen endte med målfest i Trondheim

Norge løp Island i senk.

Trener Christian Berge under treningskampen mellom Norge og Island i håndball herrer i Trondheim.
  • Anne-Marit Dahl

Norge – Island 34-27 (15-13)

Christian Berge drar til helgas OL-kvalifisering med to klare seire over Island i oppkjøringen. I tirsdagens andre treningskamp mot islendingene vant Norge 34-27 i Trondheim Spektrum.

– Mye er bra. Innstillingen er perfekt, og vi er gode i mange faser. Samtidig er det ting å ta tak i. I dag gjorde vi for mange tekniske feil, oppsummerte landslagssjef Christian Berge overfor MAX etter kampen.

Tønnesen på tribunen

Kampen måtte Kent Robin Tønnesen se fra tribunen etter å ha skadet seg i søndagens første møte mellom lagene.

Sander Sagosen blir effektivt stoppet av to islendinger.

Fra plassen sin fikk Tønnesen se at Christoffer Rambo er klar til å ta ansvar fra høyrebacken når kvaliken blåses i gang mot Bahrain fredag. Rambo fikk tillit fra start tirsdag kveld og tok ansvar med treffsikker skyting, innspill til sterk og solid forsvarsjobbing.

Les også

Tønnesen ute av OL-kvaliken

Bergerud fikk tillit

Mellom stengene fikk Torbjørn Bergerud, som kommer rett fra suksess i svenske Lugi, tillit de første 30 minuttene.

Keepertalentet gjorde en god jobb i mål i det som var hans tiende landskamp. 22-åringens redninger tok Norge vare på med kontringer anført av kantduoen Kristian Bjørnsen og Magnus Jøndal og strekspiller Bjarte Myrhol.

Presset Island

I forsvar fungerte det spesielt godt da Erlend Mamelund og Bjarte Myrhol hadde rollene som sjefer i midtforsvaret og Island ble presset til passivt flere ganger. De gangene gjestene lyktes med å score, var Norge flinke til å sette press på motstanderen med raske avkast og lyktes med å komme til gode muligheter.

For Christian Berge står nettopp de enkle målene, det vil si målene som kommer uten å måtte bruke mye krefter mot etablert forsvar, høyt på ønskelista. Mot Island fikk Berge se at spillet gikk raskt framover når sjansen bød seg. Med mer presis skyting ville ledelsen til pause vært mer enn de to målene Norge fikk.

Mange bytter

Christian Berge hadde som uttalt mål med treningskampene å få i gang flere spillere. For helgas OL-kvalik byr på tre kamper på tre dager, og da handler det for Berge om å gjøre totalbelastningen på spillerne minst mulig. I Trondheim fikk han se at han har en bredde i troppen som blir viktig i Danmark.

Berge kunne glede seg over at også Harald Reinkind gjorde som Christoffer Rambo og tok skuddansvar i Tønnesens skadefravær. Landslagssjefen fikk også se en Sander Sagosen som viste at han er i slag.

Kontrollerte kampen

Berge lot Ole Erevik sto i mål i 2.omgang, og keeperveteranen markerte seg med redninger fra både distanse og strek med en gang. Norge fortsatte å jage Island i ankomsten, og løpingen betalte seg med ledelse 20-14 da seks minutter var spilt etter sidebytte. To minutter senere fant Island det nødvendig med timeout.

Det hjalp ikke nevneverdig. For til tross for litt kluss i det offensive samspillet, kontrollerte Norge kampen – selv om de spilte flere perioder i undertall i det som ble en temperamentsfull avslutning på oppgjøret.

Island benyttet muligheten i overtall til å knappe innpå Norges ledelse, og med fire minutter igjen å spille var stillingen 30-26. Norge viste imidlertid nødvendig disiplin i sluttminuttene, og vant med solide 34-26.

Les også

Nytt skademareritt: Marie Henriksen fikk svaret hun fryktet

Les mer om

  1. Håndball