Sport

Denne mannen skal bringe internasjonale idrettsstjerner til Tromsø

Øivind Sørvald ønsker å arrangere en internasjonal idrettskonferanse i Tromsø.

STORE PLANER: Idrettssjefen i Norges Tennisforbund, Øivind Sørvald, er på besøk i Tromsø med planer om en internasjonal idrettskonferanse.
  • Itromsø
  • Robin Andersen

Øivind Sørvald, idrettssjefen i Norges Tennisforbund, har skyhøye ambisjoner om å skape noe helt spesielt i Tromsø, og da med en internasjonal idrettskonferanse i tankene.

– Jeg tror det hadde vært veldig kult, sier Sørvald til iTromsø.

ENGASJERTE: Siv Torbjørnsen, Aslak Paulsen, Milad Shakir og Øivind Sørvald utenfor The Edge, der planer om en idrettskonferanse med internasjonale utøvere som foredragsholdere planlegges.

Ideen om en internasjonal idrettskonferanse i Norge fikk han, av alle steder, i Paraguay. Dette har han lyst å arrangere i Tromsø, da med verdens største foredragsholdere innenfor idrett og tidligere idrettsutøvere som har konkurrert i verdenstoppen som trekkplaster. Sørvald har et unikt nettverk i tennis, og har blant annet jobbet tett med Norges største tennistalent, Casper Ruud, og gjort kampanalyser for noen av verdens beste kvinnelige tennisspillere, Kim Clijsters og Victoria Azarenka.— Tanken er at vi skal få inn flere idretter her og lære av hverandre. Det finnes mange felles idrettslige elementer som kan diskuteres. Blant annet er vi veldig gode i Norge til å få barn til å starte med idrett, men altfor mange slutter etter hvert. Det er en tematikk jeg vil belyse, at idrett skal være for hele livet, sier Sørvald engasjert, som tenker å avholde dette arrangementet i februar neste år.

— Det vil så klart kreve mye planlegging, men vi har jobbet med en del allerede og synes dette er spennende, legger idrettssjefen til.

LES OGSÅ:

Les også

NRK-kjendisen skulle debutere på Alfheim. Så ble han skadet på sidelinja.

Brennende engasjement

Sørvald har et brennende ønske om å gjøre tennis mer populært på landsbasis og ser nordover for å gjøre en av verdens største idretter mer populær. Han er for øyeblikket på besøk i Tromsø for å diskutere med Tromsø Tennisklubb hva som er mulig å få til i byen, og han ser store muligheter i Nordens Paris.

– Det er veldig fint at mange spiller fotball, men mange spiller til de er 17 år og gir seg da fordi de ikke får plass på A-laget. Tennis er en idrett som passer for alle, og er en idrett du kan spille hele livet, sier Sørvald til iTromsø.

– Tør å tenke stort

Dette er som musikk i ørene for Milad Shakir, hovedtrener i Tromsø Tennisklubb.

– Øivind er en som tør å tenke stort, og er en som ser løsninger fremfor problemer. Det finnes store muligheter i byen, og dette prosjektet er noe vi ønsker å jobbe hardt for, sier Shakir.

Akkurat nå teller tennisklubben i Tromsø 300 medlemmer.

– Vi har opplevd en jevn stigning de siste årene, men vi ønsker enda mer kvalitetssikring i organisasjonen som kan gjøre at vi utvikler oss videre, sier leder i Tromsø Tennisklubb, Siv Torbjørnsen.

– De beste kommer fra de minste klubbene

Shakir kommer fra Sverige, han flyttet til byen i 2008 og har betydd mye for tennis i Tromsø.

– Sverige er en tennisnasjon, men jeg har jobbet for å gjøre sporten mer utbredt her. Det blir bare større og større interesse, og det gleder hjertet mitt veldig, og vi klarer å få til mye med lite ressurser, sier Shakir.

Ifølge idrettssjefen drives 70 prosent av tennis i Norge på Østlandet.

– Men som tendensen har vært i Sverige, så kommer de aller beste spillerne fra de minste klubbene. Så det er absolutt mulig å bli god i Tromsø, selv om mange velger å flytte til utlandet eller til østlandet, sier Sørvald.

Les også

  1. Tottenham kjøper nederlandsk toppscorer

  2. Ronny Deila blir Vålerenga-trener

Les mer om

  1. Tennis