Sport

Utslitt Kristoffersen ble beste norske: - Har ikke spist på to dager

Henrik Kristoffersen fikk kjenne sykdommen på kroppen. Samtidig imponerte Aleksander Aamodt Kilde.

Henrik Kristoffersen tok seg helt ut under lørdagens storslalåm.
 • Espen Hansen
  Aftenposten

Det ble trippel fransk da Thomas Fanara vant storslalåmrennet i St. Moritz lørdag.

Først ut av de norske i andre omgang var Aleksander Aamodt Kilde. Mannen som for noen dager siden stakk av med sammenlagtseieren i Super-G-cupen har ikke sin sterkeste side i storslalåm, men i andre omgang leverte han vel det beste han noen gang har gjort i displinen.

Les også

Løseth kjørte ut i andre omgang: - Jeg er dritt lei av slalåm

Kilde som var nummer 19 etter første omgang måtte se mange løpere komme inn bak ham, og etter hvert begynte man å undre seg over hvor langt dette kunne holde.

— God følelse

Aleksander Aamodt Kilde leverte en råsterk andre omgang i storslalåmen i St. Moritz.

Heller ikke Kjetil Jansrud, nummer 13 etter den første omgangen, klarte å slå Kilde og la seg på en foreløpig tredjeplass i mål.— Det er helt rått av Kilde, sa NRKs ekspert Marius Arnesen under løpet.

— Jeg hadde en ganske god følelse når jeg krysset mållinjen. Jeg traff litt bedre nå, sa Kilde til NRK.

Les også

Vasaloppet-vinneren vant også Birken: - Det er helt fantastisk

Men størst spenning var det knyttet til Henrik Kristoffersen. Stortalentet har vært syk de siste dagene, og skuffet i første omgang. Mellom de to omgangene fortalte Kristoffersen at han nesten ikke hadde spist på to dager, og at det gjorde det tungt nedover løypa.

— Har hatt det bedre

Men Henrik Kristoffersen klarte å samle krefter, og snek seg inn foran Kilde i mål. I målområdet ble Kristoffersen liggende helt utslått, og tydelig preget av sykdommen.

— Jeg har hatt det bedre. Jeg har ikke spist på to dager så jeg er helt død. Slapp og svimmel og klarer ikke fokusere på noen ting, sa Kristoffersen til NRK.

— Jeg har ikke noe vondt i kroppen. Men jeg har ikke spist så har ikke noe energi i det hele tatt, så da er det tungt å holde på med det her, sa Kristoffersen til pressen like etter.

Les også

Kan Alexander Kristoff vinne prestisjefull klassiker?

— Jeg må prøve å få i meg litt mat. Jeg har hatt halsbetennelse og går på antibiotika. Har ikke spist på snart tre dager, og ligget med feber i flere dager og kaldsvettet, sa Kristoffersen.

Trippel fransk

Med ti løpere igjen var det altså dobbelt norsk, med Kristoffersen foran Kilde.

Men etter hvert skulle det vise seg at de sterkeste løperne ble for sterke for de norske gutta. Franske Thomas Fanara vant rennet foran landsmennene Alexis Pinturault og Mathieu Faivre. Kristoffersen ble nummer ti mens Aleksander Aamodt Kilde ble nummer 11. Dermed ble det ingen storslalåmseiere for Kristoffersen denne sesongen. Men sesongen har vært en stor suksess for nordmannen som tok sammenlagtseieren i slalåmcupen. Det kjøres slalåm for menn i St. Moritz søndag.

Les også

 1. Østerrikes alpinkonge: - Noen ganger er presset så stort at jeg bare vil slutte

 2. Henrik Kristoffersen er syk - kan miste sesongavslutningen

 3. «Alt det pene som sies om denne gutten, er helt sant»

 4. Lagkameratenes raushet hjalp ham til å bli best i verden

 5. Historisk norsk trippel-triumf: – Helt uvirkelig!

Les mer om

 1. Alpint
 2. Kjetil Jansrud
 3. Henrik Kristoffersen