Sport

Dette er Norges motstandere i håndball-VM

Møter vertsnasjon og verdensmester Frankrike i gruppespillet.

Det blir likevel VM-tur på Norge og Bjarte Myrhol.

Norge var på laveste seedingsnivå før VM-trekningen, men slapp unna de verste motstanderne. – Dette blir ordentlig bra, sier landslagssjef Christian Berge til NTB.

Torsdag var de norske representantene med landslagssjefen i spissen på plass i Paris for å overvære gruppetrekningen til mesterskapet de fikk wild card til.

Les også

  1. Håndballgutta dårligst seedet i VM-trekningen

  2. Håndballekspert hardt ut mot praksis: - En hån mot spillere, trenere og sponsorer

Berge og hans menn skal måle seg mot Japan, Brasil, Russland, Polen og Frankrike i mesterskapet i januar neste år.

– Jeg tenker at dette er fantastisk gode lag. Det er en tøff gruppe. Russland er bra, det samme er Brasil. Japan vet jeg lite om, men vi har slått to av dem før. Alle spiller klassisk håndball. Jeg liker motstanderne, oppsummerer Berge ovenfor NTB.

Fredag ble det klart at Norge starter gruppespillet i Frankrike med et gjensyn med Polen 12. januar. Deretter følger Russland to dager senere, før Norge skal bryne seg på vertsnasjonen Frankrike den 15. januar. To dager etter Frankrike-kampen møter Norge Brasil, før Japan venter i den siste gruppespillkampen 19. januar.

Åttedelsfinaler spilles 20. og 21. januar. Kvartfinalene går den 24. januar. Semifinalene er satt opp 26. og 27. januar, mens hele mesterskapet avsluttes med bronsekamp og finale henholdsvis 28. og 29. januar.

Gjensyn fra EM

– Dette er alle motstandere som passer oss. De har i hvert fall vist seg å gjøre det tidligere, så får vi se hvordan det går, legger landslagssjefen til.

Dermed blir det et gjensyn med Polen og Frankrike fra EM sist vinter. Da kjempet Norge seg til to sterke seirer, før de senere gikk til semifinalen.

Norge slapp unna sterke nasjoner som Ungarn, Kroatia, Danmark, Tyskland og Spania.

Vertslandet og regjerende verdensmester Frankrike fikk før siste runde velge hvilken gruppe de ville være i og valgte Norges gruppe.

– Blir moro

– Det var mange tøffe lag i alle gruppene, men vi valgte denne gruppen, sa Frankrikes representant under trekningen.

– Jeg skjønte at de kom til å velge gruppen vår. Og jeg skjønner at de gjorde det. Litt på grunn av motstanderne, men også på grunn av veien videre, sier Berge.

VM spilles i Frankrike fra 11. til 29. januar. Fire lag går videre fra hver gruppe til åttedelsfinale.

– Jeg tenker at dette blir ordentlig bra, og først og fremst vanvittig moro. Vi skal prøve å bite fra oss, det er det ingen tvil om.

Gruppene i VM:

Gruppe A: Norge, Japan, Brasil, Russland, Polen, Frankrike.

Gruppe B: Angola, Tunisia, Island, Makedonia, Slovenia, Spania.

Gruppe C: Saudi-Arabia, Chile, Ungarn, Hviterussland, Kroatia, Tyskland.

Gruppe D: Argentina, Bahrain, Egypt, Sverige, Danmark, Qatar.

(©NTB)

Les mer om

  1. Håndball
  2. Herrelandslaget håndball