Mowinckel dyttet ut av pallen

Ragnhild Mowinckel (30) klinket til i den tette tåken og var på full fart mot pallplass i sveitsiske Crans-Montana. Så dukket overraskelseskvinnen Laura Gauche opp og dyttet henne ut.

Lørdag sørget tåke for avlysning i Crans-Montana, og tåken skapte også problemer da det ble forsøkt på en ny utforkonkurranse søndag. Det var imidlertid ikke verre enn at kvinnene kunne sette utfor etter litt utsettelser.

Først ut var Kajsa Vickhoff Lie, men tiden til 24-åringen skulle raskt bli slått.

Blant andre av lagvenninne Ragnhild Mowinckel på startnummer fem. Molde-kvinnen klarte å holde farten oppe gjennom tåken, og tok en suveren ledelse i mål.

Bare italienske Sofia Goggia klarte å legge seg foran den norske 30-åringen etter at de antatt beste har kjørt.

Da så det ut til at Mowinckel skulle ta sin andre pallplass i utfor i verdenscupen. Den eneste hun hadde fra før kom i Crans-Montana i februar i fjor.

Italienske Federica Brignone klarte imidlertid å legge seg foran Mowinckel, og på startnummer 26 dukket Laura Gauche opp. Den franske kvinnen hadde aldri vært på pallen tidligere, men med klart mindre tåke i løypen kjørte hun i mål to hundredeler foran Mowinckel.

Mowinckel måtte dermed ta til takke med den sure fjerdeplassen. Vickhoff Lie ble nummer 25.

Totalt har Mowinckel tre seire og 12 pallplasser i verdenscupen, flest av de i super-G og storslalåm. Under det nylig avsluttende VM i alpint i Mérbiel tok hun VM-bronse i storslalåm.