Lise Klaveness reiser til Qatar under fotball-VM

Fotballpresident Lise Klaveness har bestemt seg for å reise til Qatar når VM sparkes i gang. Hun ønsker å sette press på menneskerettighetsspørsmålene i landet.

– Dette er egentlig ingen nyhet. Vi har vedtatt i styret at vi bør være til stede i Qatar, men ikke være på kamper. Jeg er en av få presidenter som uttaler meg om saken, forteller Lise Klaveness til VG.

Den norske fotballpresidenten omtaler fotball-VM i Qatar som historiens mest kontroversielle. Hun ønsker å være til stede som en konstruktiv kritiker.

– Vi drar for å være følge opp tiltakene på stedet. Vi håper å treffe andre forbund og relevante organisasjoner, selv om det ikke er lett når VM er sparket i gang, legger hun til.

Hun drar sammen med generalsekretær Karl-Petter Løken.

Det var NRK som først omtalte saken.

-- Formålet med reisen er først og fremst å følge opp og sette press på menneskerettighetsspørsmålene i Qatar som har vært tema i mange år nå, sier Klaveness til kanalen.

NFF har tidligere uttalt at en av A-landslagets analytikere skal til Qatar, før Klaveness i høst åpnet for å reise til fotball-VM. Nå har hun altså bestemt seg.

Klaveness har flere ganger uttalt seg kritisk til mesterskapet, blant annet på FIFA-kongressen i mars.

Qatar ble i 2010 tildelt fotball-VM på kontroversielt vis. Golfstaten har i årevis fått hard kritikk for manglende menneskerettigheter og dårlig behandling av gjestearbeidere.

Skal du se VM? Her finner du sendeskjema og kampoversikt .