Verstappen måtte gi seg - Fernando Alonso i nest beste startspor

Max Verstappen (25) fikk trøbbel med bilen og starter bare som nummer 15 i søndagens løp. Dermed kan spenningen være reddet. Fernando Alonso (41) står i nest beste startspor.

GAMMEL OG GOD: Fernando Alonso i aksjon i Jeddah lørdag.

Aston Martin-føreren ble verdensmester i 2005 og 2006. Nå opplever Alonso en ny vår.

Sergio Pérez (33) har beste startspor for andre gang i karrieren. Den første var i nettopp Saudi-Arabia i fjor. Meksikaneren var suveren i kvalifiseringen. Han kommer neppe til å vente på sin Red Bull-kollega Verstappen søndag.

Charles Leclerc hadde nest beste kvalik-tid, men har en ti plasser grid-straff som gjør at han plasseres ned til nummer 12.

– Jeg starter i første rekke. Det er fantastisk, sier Alonso i arenaintervjuet.

– Bilen føles sterk, ikke minst i det lange løp. Det bør bli bedre søndag enn lørdag, fortsetter spanjolen.

VG fulgte kvalifiseringen direkte

Dramatikken var stor i andre del av kvalifiseringen:

– Jeg har et problem. Motorproblem, sier Verstappen i internradioen.

– Jeg er redd dette var et girkassehavari, sier Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen, samtidig som Red Bull-sjef Christian Horner kikket seg bekymret bakover. Det viste seg at problemet var drivakselen.

– Vi får se hva vi kan gjøre søndag. Jeg tenker ikke så mye på om det er mulig å vinne likevel, men jeg håper å lege skaden så mye som mulig, sier Verstappen i et intervju med Viaplay.

Max Verstappen vant sesongåpningen i Bahrain. Sergio Pérez sørget for dobbeltseier til Red Bull, mens Fernando Alonso tok en oppsiktsvekkende 3. plass i Aston Martin. For Mercedes var det en trøblete start med Lewis Hamilton på 5. plass og George Russell på 7. plass.

– Jeg er veldig fornøyd med kvalifiseringen, men Red Bull er på en annen planet. Vi sliter. Løpet blir ikke lett, sier Charles Leclerc i arenaintervjuet.

Verstappen hadde en kjip oppkjøring til denne helgens løp med magevirus. Derfor måtte han stå over torsdagens aktiviteter. Etter det imponerte han stort på treningene fredag og lørdag.

Av nykommerne hadde både Logan Sargeant (Williams) og Nyck de Vries (AlphaTauri) en dårlig dag. Oscar Piastri (McLaren) derimot imponerte og kom til Q3.

Team-kollegaen Lando Norris kjørte i veggen allerede i første kvalifiseringsrunde. Han fikk 19. beste tid.

– Jeg gjorde en feil! Det var dumt! sier han til Viaplay.

George Russell var best av Mercedes-førerne og starter fra tredje beste startspor søndag. Lewis Hamilton var igjen et stykke bak.

Sergio Pérez hadde beste startspor i fjorårets løp i Saudi Arabia. Gatebanen i Jeddah er drøyt 6 kilometer lang, og farten er ekstremt høy.