Sport

Seieren glapp for Hovland - endte på tredjeplass

Det ble noen små feil for mye fra Viktor Hovland (23) under finalerunden i sesongavslutningen på Europatouren til å ta seieren, men nordmannen endte golfåret 2020 med nok en topplassering.

GOD I DUBAI: Viktor Hovland på hull 18 under lørdagens runde.
  • Simon Zetlitz Nessler, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Det hadde kun blitt tre bogeyer på de første 54 hullene til Viktor Hovland i DP World Tour Championship, men på de 18 siste ble det tre nye bogeyer grunnet et litt for ustabilt spill og et par enkle feil. Det gjorde at han ikke klarte å ta den første norske seieren på herrenes Europatour i golf.

Med seks birdier ble det likevel en runde tre slag under par, noe som førte til at han endte på en delt tredjeplass, to slag bak vinner Matthew Fitzpatrick (26). Det gir en premieutbetaling på 432 500 amerikanske dollar, tilsvarende rundt 3,8 millioner norske kroner for Hovland. Nordmannen holder seg også inne blant de 15 beste på verdensrankingen.

– Bittert er det ikke. Det blir feil ord, men jeg følte at jeg burde hatt en bedre sjanse på seier i dag. Jeg hadde et par dårlige valg her og der, og et par dårlige svinger, men ellers var det mye bra, sa Hovland til NTB under en digital pressekonferanse etter runden.

– Det ble et par dårlige køllevalg. Alle birdiene var innenfor to-tre meter. Stabilt, men det ble for mange bogeyer, forklarte han etterpå.

Nå venter det juleferie hjemme i Norge for Hovland, etter det som har vært et fantastisk år for den norske golfstjernen.

Les også

Hovlands utrolige reise – fra amatør til verdensstjerne på to år

Fitzpatrick rykket tidlig ifra konkurrentene med fem birdier på de første syv hullene søndag. Etter hvert handlet det om å kontrollere ledelsen for engelskmannen, men med dagens første bogey på hull 17 hadde han plutselig bare ett slag å gå på før det siste hullet.

Med par på siste hull ble det turneringsseier for Fitzpatrick, som også vant samme turnering i 2016. For seieren får han 3 millioner dollar - snaut 26,5 millioner norske kroner.

Lee Westwood endte på andreplass og vant Europatourens sluttspill Race to Dubai.

Viktor Hovland tok sin andre seier på PGA-touren da han vant Mayakoba Golf Classic i Mexico forrige uke, men fikk ikke mye tid til å feire seieren. Tirsdag var han på plass i Dubai etter en lang reise, og gradvis gjennom uken har Hovland spilt seg nærmere teten.

DP World Tour Championship er sesongfinalen på Europatouren, hvor i utgangspunktet kun de 60 som har spilt inn flest poeng på Europatouren i løpet av sesongen får delta. Hovland var på 113. plass før turneringen, men som følge av coronapandemien åpnet man opp for deltagelse for medlemmer av Europatouren som var topp 75 på verdensrankingen, noe Hovland har vært helt siden hans første seier på PGA-touren i Puerto Rico i februar.

Flere av de beste spillerne fra PGA-touren var også på plass i Dubai, hvor 13 spillere topp 50 på verdensrankingen deltok.

Les også

«Tutta» tror Hovland kan bli verdens beste: – Kan trone på toppen

Før den avsluttende dagen lå Hovland på delt fjerdeplass, kun ett slag bak en ledertrio med blant andre Matthew Fitzpatrick.

Hovland startet bra med birdie på hull 1 og 3 og var en liten stund i delt ledelse, men Fitzpatrick startet best av samtlige. Fem birdier på de første syv hullene gjorde at engelskmannen rykket tidlig ifra i seierskampen, et forsprang han beholdt hele veien inn.

Etter lørdagens utrolig presise runde, slet Hovland mer med innspillene sine søndag og var «kun» ett slag under par for dagen etter ni hull. Med birdie på hull 10 og 11 spilte han seg igjen inn i tetkampen, men et dårlig bunkerslag på hull 13 førte til dagens tredje bogey for Hovland.

Nordmannen slo igjen tilbake med birdie på hull 14 og hadde flere gode birdiemuligheter på de siste hullene, men han klarte ikke å ta vare på dem og endte da på tredjeplass.

Les mer om

  1. Golf
  2. Viktor Hovland