Forbundet vil beholde Stöckl: – Ikke fått forelagt en kontrakt

VIKERSUND (VG) Alexander Stöckl (48) nærmer seg slutten av inneværende periode som hopptrener, men har ennå ikke fått tilbud om en ny kontrakt.

11 ÅR I JOBBEN: Alexander Stöckl har vært Norges hopptrener siden 2011.

I mai løper Alexander Stöckls kontrakt med Norges Skiforbund ut. Knappe to måneder før han eventuelt står jobbløs, har den populære hopptreneren ikke fått et nytt tilbud.

– Jeg er i dialog med Skiforbundet, men har ikke fått forelagt en kontrakt ennå. Vi får se, forteller Stöckl til VG.

Forrige høst preget bråket rundt Clas Brede Bråthen hopplandslaget. Hoppsjefen sto i en dyp konflikt med ledelsen i Norges Skiforbund, som ikke ønsket Bråthen med videre.

Stöckl og hopperne tok Bråthens parti, og treneren vurderte å slutte i jobben da det sto på som verst. I dag ser østerrikeren lysere på en fremtid i Skiforbundet.

– Sånn som situasjonen er nå, er jeg veldig fornøyd. Igjen virker det som vi har et veldig bra lag, trenere og støtteapparat. Jobben i seg selv er ikke en utfordring.

– Jeg er positivt innstilt, sier han om en fremtid som Norges hopptrener. Det er 11 år siden han overtok som landslagssjef.

Sportssjef for hopperne, Ståle Villumstad, slår fast at skiforbundet fortsatt ønsker Stöckl som sjef:

– Sånn som det er nå, er det han som vi har dialog med, og han vi ønsker å komme i mål med. Han er det foretrukne valget. Så har vi bare ikke kommet i mål ennå. Jeg vil ikke si at vi stresser med det, men det er noe vi ønsker å komme i mål med så fort som mulig. Men vi er i sesong, og det har kommet andre ting på agendaen. Vi har god dialog og det har ikke vært noen uenigheter, sier Villumstad til VG.

Hopplandslaget har oppnådd en rekke sterke resultater under Stöckls ledelse, senest med Marius Lindviks OL-gull i stor bakke i februar.

48-åringens væremåte og resultatene han bringer, har gjort ham til en svært populær mann blant de norske hoppstjernene.

– Papirarbeidet på bakrommet får de styre med selv, men alle vet hvor vi står i saken. Jeg håper de fikser det fort, sier Johann André Forfang.

– Hvor viktig er han for dere?

– Vi har hatt han i så mange år og det har gått bra. Han er åpenbart veldig viktig, sier hopperen.

Stöckl ble blant annet kåret til årets trener under Idrettsgallaen i 2016. Lindvik roser i likhet med Forfang treneregenskapene, men trekker også frem en episode fra fjorårets hoppuke når han skal illustrere Stöckls dedikasjon til dem.

– Jeg surra litt med noen tannproblemer i hoppuken, men da kjenner han folk og fikk ordnet meg inn på noen legekontorer. Han trikset og mikset, og sørget for at jeg fikk den beste hjelpen som var mulig. Det satte jeg veldig pris på, forteller han.