VG-børsen: Fra sammenbrudd til super-comeback

GRANOLLERS (VG) (Frankrike – Norge 22–29) Et åtte minutters mareritt kunne ødelagt VM-gullet. Men så steg Henny Reistad opp fra asken og skjøt Norge inn igjen i kampen i et av håndballjentenes største comeback noensinne.

Sammen keeper Silje Solberg var hun hovedkvinnen i Norges enorme tilbakekomst. Den kan sammenlignes med da Frankrike selv kom tilbake fra syv mål under mot Ungarn i VM-finalen i 2003. Og da Danmark gjorde det samme mot ungarerne i OL-finalen i Sydney (2000).

Norge tapte en fryktelig åtteminutters periode før pause med 7–1. Frankrike gikk fra 7–7 til 14–8. Keeperne slet, men et passivt norsk lag ble reddet av tre strake mål fra Malin Aune på høyrekanten før en Nora Mørk-straffe og et skudd fra Henny Reistad feide i mål.

Norge lå under 16–12 ved pause.

2. omgang startet med en ne scoringer av Mørk, Brattset Dale og utligning til 16–16 av Reistad. Plutselig reddet Silje Solberg baller igjen. Plutselig var det kamp igjen.

Stortalentet banket inn tre strake mål fra distanse og stjal så en ball fra Frankrike og sendte Norge i ledelsen. Det var mirakuløse minutter i en kamp som så til å være tapt.

Plutselig var det Frankrike som kjente på frustrasjonen. Kari Brattset Dale ledet et mektig forsvarsspill. Stine Bredal Oftedal og Nora Mørk traff på de de misset på i 1. omgang. Mens keeper Solberg og skytter Reistad spilte champagnehåndball.

Her er VGs bedømmelse av de norske spillerne i VM-finalen. Bli med å sette dine poeng.