Kilde med ny seier i Beaver Creek – fikk hjelp av skadet Jansrud

Aleksander Aamodt Kilde vant fredag sin første seier siden korsbåndskaden i januar. Lørdag gjentok han triumfen med god margin og hyllet en skadet Kjetil Jansrud.

– De opplevelsene jeg har hatt disse dagene, kunne ikke vært bedre. Det er helt fantastisk, sier Kilde til VG på den digitale pressekonferansen etter rennet og fortsetter med å hylle Kjetil Jansrud som skadet seg under fredagen super-G:

– Det er ingenting bedre enn å se den marginen når du kommer i mål fra startnummer 19. Og spesielt med tanke på gårsdag hvor vi mistet Kjetil for dagens utfor, og mest sannsynlig gjennom sesongen også. Jeg følte litt i dag at den runden jeg kjørte i dag, at denne var for Kjetil. Han er en fantastisk fyr.

Østerrikske Matthias Mayer kjørte en kanonomgang og ledet med 0,35 sekunder på sveitsiske Beat Feuz.

Den tiden knuste Kilde da han kastet seg ned de stupbratte fjellene i Colorado. Bærumsgutten så grønne tider på samtlige passeringer og kjørte i mål hele 0,66 foran østerrikeren.

Etter seieren måtte Kilde innrømme at målene for OL-sesongen hadde endret seg.

– De justeres jo litt. Det er jo helt naturlig. Nå er alt mulig, så jeg får bare fortsette denne trenden, men så er det ikke sånn at jeg bare kan ta hjem seierne, sier Kilde til VG.

– Det var massiv kjøring. Det var helt rått, sier tidligere toppalpinist Lasse Kjus i Viaplay-studio.

NY SEIER: Aleksander Aamodt Kilde kjørte fantastisk under lørdagens utfor og tok sin andre strake seier i USA.

Noen minutter etter at han kom i mål, kunne man se en strålende fornøyd Kilde på lederstolen. Han ga tommel opp og en godt detaljert løyperapport til Henrik Røa og Adrian Smiseth Sejersted som starter med senere startnummer.

– Det var fantastisk. Utrolig bra kjørt av Kilde i dag, sier landslagstrener Steve Skavik til Viaplay, og forteller at Kjetil Jansrud følger med fra hotellrommet og gir de andre løperne tips og rapporter fra TV-sendingen.

– Han sendte melding til Øyvind Haraldsen som sto på start med meg, hvor han skrev at «det er ingen som har kjørt en feilfri runde, og dette er skapt for deg». Da tenkte jeg bare «okey, let’s do it», sier Kilde, og sier at Jansrud er en veldig inspirerende rollemodell.

GODE KAMERATER: Aleksander Aamodt Kilde og Kjetil Jansrud fra super-G-rennet i Val Gardena i desember i fjor.

Kjetil Jansrud var ikke med på lørdagens utfor etter at han falt stygt under fredagens super-G-renn i Beaver Creek, og i en pressemelding fra Skiforbundet lørdag morgen sto det at alpinisten hadde pådratt seg skade på korsbåndet og leddbåndet.

Mandag reiser han tilbake til Oslo, hvor det blir gjennomført nye tester for å finne ut omfanget av skaden.

Se fallet til Jansrud her:

Sejersted klinte til fra start i lørdagens renn, og holdt nesten følge med Kilde på toppen. Dessverre kjørte han en litt for drøy linje og tapte tid til landsmannen nedover. Fartskanonen kjørte inn til 10. plass – 1,48 bak.

Røa kjørte i mål 4,09 bak lagkameraten.

Kilde tok sin første verdenscupseier da han vant fredagens super-G-renn. Bærums-løperen var ute med skade store deler av fjorårssesongen etter at han røk korsbåndet på trening i januar.