Norsk e-sporter får unik sjanse: – En av verdens beste

Mange sitter foran PC-skjermen og drømmer om det som Tommy Østgaard (28) nå blir virkelighet: Han skal være fabrikkfører for Porsche i virtuell racing.

DRØMMESJANSE: Tommy Østgaard er en av verdens beste e-førere i motorsport.

Simulator-racing, som det heter, er motorsport på skjerm - og ikke på asfalt.

Tommy Østgaard har allerede vært heltidsfører for Coanda-teamet i ett år, men nå tar han et nytt steg når Porsche lanserer sitt første fabrikksteam i sim-racing - i samarbeid med nettopp Coanda, som ble kåret til det beste motorsport e-sport-teamet i 2021.

Fire toppførere fra Coanda er plukket opp til det nye Porsche-teamet, som imidlertid skal ha et samarbeid med Coanda - og teamet heter offisielt «Porsche Coanda Esport Racing Team».

– Ubeskrivelig. Det er helt uvirkelig, sier Tommy Østgaard om den sjansen han nå får.

FÅR SJANSEN: Tommy Østgaard blir en av fire fabrikkførere i det nye Porsche-teamet i e-sport. Her er han bak rattet på en virkelig Porsche.

– Hva kan det sammenlignes med?

– Litt som å skrive kontrakt med Mercedes i Formel 1. Eller nettopp Porsche i det virkelige Le Mans, svarer Østgaard.

– Veldig gøy, og en anerkjennelse til både Tommy og esport, mener Atle Gulbrandsen, Formel 1-kommentator og sportssjef i Norges Bilsportforbund.

– Dette viser hvor seriøst Porsche satser på esport med å ha egne fabrikkførere, og det er en drøm som går i oppfyllelse for Tommy, som er en av verdens beste sim-racere, fortsetter Gulbrandsen.

Østgaard tenkte, som så mange andre, på en karriere på fire hjul, og han begynte med go-kart som åtteåring. I 2007–2008 gikk han over til sim-kjøring, og siden 2017 har han satset for fullt på det.

Porsche har mer enn 70 års erfaring i vanlig motorsport, men tar for alvor steget over i den virtuelle verden med denne satsingen. Og de har funnet en god partner i Coanda:

– Med sin profesjonelle struktur, verdens beste førere og generelt hele Coanda-pakken, kan vi ikke forestille oss en bedre partner for fremtiden vår i virtuell motorsport, sier Marco Ujhasi, leder for e-sportdelen av Porsche Motorsport, i en melding til VG.