Sport

Nordhaug hindret av velt - mistet motivasjonen

Lars Petter Nordhaug kom aldri til mål i det 242 kilometer lange sykkelrittet Il Lombardia søndag. Han sto av etter omtrent 150 kilometer.

Belkin-rytter Lars Petter Nordhaug. (arkiv)

— Jeg ble først hindret av en velt og kom litt på etterskudd. Det gjorde at jeg måtte jage feltet før en bakke. Da bakken kom og jeg fortsatt lå bak, mistet jeg rett og slett motivasjonen, så jeg brøt, forklarte Nordhaug til NTB.

— Jeg følte meg grei i starten, men kjente fort at jeg ikke klarte å ta i skikkelig. Jeg hadde rett og slett ikke så mye å gi. Det kommer nok av at jeg fortsatt er litt sliten etter landeveisløpet i VM forrige helg, mente Tønsberg-gutten.

Han kjørte nesten over evne i VM-rittet og endte på 12.-plass etter å ha vært med teten til langt ut i den siste runden i Firenze.

— Jeg må vel bare innrømme at jeg har klappet litt sammen etter VM, så det er godt det er slutt nå, sa Nordhaug søndag ettermiddag.

Rodriguez-revansj

Il Lombardia ble en flott revansj for toeren fra VM for en uke siden, Joaquim Rodriguez. Han kom alene til mål i regnværet i Lecco, ikke langt fra Milano, og sikret en trygg seier foran Alejandro Valverde og polakken Rafael Majka.

Friskusen Thomas Voeckler hadde lenge en brukbar ledelse, men han var sjanseløs mot slutten. Cirka ti kilometer før mål var Voeckler innkjørt av det som var igjen av hovedfeltet, og da slapp han seg bare gjennom feltet.

Det ble kjørt frisk mot slutten, men Rodriguez var sterkest og rev seg løs fra resten av feltet inn mot mål.

For en uke siden ble Rodriguez innhentet av Rui Costa like før mål i VM-fellesstarten. I spurten var han sjanseløs og måtte se Costa stikke av med regnbuetrøya som tegnet på at mesterskapet var hans.

Søndag gikk Rodriguez til topps i Il Lombardia, mens Rui Costa var kjørt godt og grundig av. Det var en flott revansj.

Mangler noen seirer

— Sesongen min har vært brukbar i år, men helt fornøyd kan jeg ikke si meg, for jeg mangler en seier eller to, sa Lars Petter Nordhaug søndag. Han kunne fortelle om en litt rar sesong der han fikk en dårlig start, men kjørte seg opp etter hvert.

— Jeg har fått kjøre mange store ritt og lært mye. Derfor tror jeg nok ganske sikkert at jeg kommer til å være mye sterkere fra sesongstart neste år. Men først skal jeg hjem og ha ferie.

— Stort sett kommer jeg til å holde meg hjemme. Det kommer til å bli litt trening, men landeveissykkelen skal få stå i ro en tid framover nå. Jeg kommer til å holde det i gang med alternativ trening som løping og noen turer på terrengsykkelen. Det gleder jeg meg til, sa Nordhaug til NTB.

— Når er du skikkelig i gang med sesongoppkjøringen til neste år?

— Jeg kommer nok til å trappe opp treningen fra 1. november. Vi har også planlagt en samling med laget midt i desember, så da er oppkjøringen i gang for fullt, sa Nordhaug. (©NTB)