Sport

Ber Team Sky suspendere Chris Froome

Bevegelsen for troverdig sykkelsport (MPCC) har bedt Team Sky om å suspendere Tour de France-vinneren Chris Froome til hans dopingsak har blitt løst.

Chris Froome hadde for høye verdier av salbutamol etter bruk av astmamedisin under årets Vuelta a España. Foto: BENOIT TESSIER / X02011

Det skriver bevegelsen i en pressemelding mandag.

MPCC er en sammenslutning av lag og foreninger som frivillig har gått med på strengere regler i antidopingkampen. Team Sky er ikke medlem av bevegelsen, i motsetning til for eksempel worldtour-laget til verdensmester Peter Sagan, Bora-Hansgrohe og Dimension Data, som Edvald Boasson Hagen sykler for.

Norges Cykleforbund er også medlem av bevegelsen.

Les også

  1. Chris Froome ansetter samme advokat som Therese Johaug

  2. «Er det en fordel å ha sykdomsplager når du driver toppidrett?»

Chris Froome under treningssamling med Team Sky etter at det ble kjent at han hadde for høye verdier salbutamol etter bruk av astmamedisin under Vueltaen. Foto: Joan Llado / AP / NTB scanpix

Astmamedisin

Onsdag kom nyheten om at Froome hadde for høye verdier av salbutamol etter bruk av astmamedisin under årets Vuelta a España.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) bekreftet at både A- og B-prøven viste en konsentrasjon på 2000 nanogram per milliliter, mens regelverket har en grenseverdi på 1000.

Salbutamol er et vanlig virkestoff i astmamedisin. Stoffet i seg selv er ikke ulovlig, men Froomes høye konsentrasjon har fått UCI til å se på saken. Briten er ikke suspendert, men blitt bedt om å forklare seg.

Forstår reaksjonene

– Jeg forstår at dette kom som et stort sjokk for folk, men jeg har absolutt ikke brutt noen regler, sa Froome i et intervju gitt til BBC.

Sykkelsporten har vært gjennom en rekke dopingskandaler opp gjennom årene. Froome har forstått at saken hans vekker mye oppmerksomhet. Briten har vunnet Tour de France fire av de fem siste årene og vant også årets utgave av Vuelta a España.

– Jeg forstår reaksjonene, spesielt med tanke på historien. Men dette er ingen positiv dopingprøve. Sykkelsporten har kommet seg gjennom en veldig mørk fortid, og jeg har gjennom hele min karriere prøvd å vise at ting er annerledes nå, sa Froome.

Les mer om

  1. Sykling
  2. Tour de France
  3. Edvald Boasson Hagen