Sport

Kokkala endelig Oilers-helt: - Det har vært strevsomt og vanskelig

Onsdag feiret Finland 100 år. Torsdag kveld fikk Lassi Kokkala mer å juble for.

Lassi Kokkala har hatt en tøff start i Oilers-drakten. Etter scoringen mot Lørenskog håper finnen at det vil løsne for alvor.
  • Kjetil Flygind
    Kjetil Flygind

LØRENSKOG: For i det som må ha vært en av Oilers’ deiligste seire denne sesongen, en søliteseier 4–3 over Lørenskog etter spilleforlengelse, var det finske Lassi Kokkala som ble den store helten med sin matchvinnerscoring 25 sekunder ut i forlengelsen.

Det sto 3–3 etter tre perioder. Oilers ledet kampen tre ganger, men Lørenskog svarte hver gang.

Men så var finnen på rett plass etter lekkert forarbeide av Johannes Johannesen og ikke minst William Rapuzzi.

Tung høst

– Herlighet så deilig det var å sette den scoringen, sier Kokkala og ler.

Nydusjet og fin, med et smil som pyntet hele ansiktet, var det en lettet finsk forward som møtte Aftenbladet utenfor bortegarderoben i Lørenskog ishall.

– Målet var åpent, jeg kunne ha bommet, jeg misset på en sjanse tidligere i kampen, men heldigvis satt den. Forhåpentligvis går det lettere fra nå av, sier finnen etter hans andre scoring i Oilers-drakten.

Lassi Kokkala feiret 100 årsjubileum onsdag og matchvinnerscoring på torsdag.

– Det har vært en strevsom høst for dere. Hvordan har du opplevd det?

– Det har vært en strevsomt, ja, og vanskelig, det kan jeg si. Det er en helt annen type hockey her enn i Finland. Det er nok derfor det har tatt såpass lang tid for meg å komme inn i det.

– Det er vanskelig å beskrive forskjellene. Det handler om struktur i spillet. Det er mer av det i Finland enn her. Du kan gjøre mer her enn du ikke kan gjøre i Finland. Tempoet i spillet er ganske likt, men likevel er det store forskjeller.

Onsdag feiret Finland 100 års uavhengighet. Dagen ble feiret slik seg hør og bør i Finland. Kokkala kunne feire to dager på rad etter å ha blitt helten på isen for Oilers.

– Det blir kanskje litt feiring i kveld også, men jeg tror jeg blir værende på hotellet i kveld. Det blir ikke så «fancy» som feiringen var i Finland i går, sier 28-åringen fra Åbo.

Oilers-spillerne takket de fremmøtte Oilers-supporterne etter kampen mot Lørenskog. Oilers vant 4–3 etter spilleforlengelse.

Skadene plager Oilers om dagen. Mot Lørenskog slet Pål Gulbrandsen med å stille et slagkraftig lag.

Seks spillere ute

For da lagene tok fatt på 1. periode i Lørenskog ishall var det uten Dennis Sveum, Peter Lorentzen, Josh Soares, Philippe Cornet, Henrik Solberg og Magnus Hoff. Alle ute med en eller annen form for skade.

I tillegg hangler Markus Søberg, selv om han var meldt kampklar. Heldigvis for Oilers er Villiam Strøm tilbake.

Åpningsperioden kommer ikke til å skrive seg inn i bøkene som en spesielt velspilt eller underholdende periode. Men Oilers tok nærkampene, gjorde det enkelt i midtsonen, hadde bra kontroll i egen sone og skjøt da de fikk sjansen i Lørenskogs sone.

Det er en fornuftig tilnærming når man famler litt i en blindgate som Oilers gjør om dagen.

Oilers vant 4–3 borte mot Lørenskog etter en dramatisk og målrik kamp.
Les også

Oilers-eier Christiansen om krisen: – Vi er tålmodige en stund til

Fire mål og full fyr

2. periode ble et fyrverkeri. Kampen skiftet fullstendig karakter. Der det var «safety first» i 1. periode, var alle sluser nå åpne.

Henrik Medhus sendte Oilers opp i 1–0 da han fikk gravd frem pucken og sendte den lekkert opp i hjørnet, men Lørenskog brukte bare et drøyt halvminutt på å utligne.

Kristian Forsberg, som forøvrig fortjener ros for sin vanvittige arbeidsmoral og evne til å gå foran, jobbet helt på egenhånd inn ny ledelse til Oilers, men Lørenskog slo tilbake på ny.

Spillet bølget frem og tilbake, og begge lag fikk sjansen i overtall.

Det ble litt temperatur da Markus Søberg ble taklet bakfra og deiset i isen. Lørenskog-spilleren ble sendt i garderoben med 5 + video.

Les også

Sjefen aner ikke når Oilers kan friskmeldes

Forsberg-kanon

Kristian Forsberg har vært en av Oilers’ beste hele sesongen. Om ikke den beste.

Og da var det naturlig at det var han som tok tak og sendte Oilers opp i ledelsen for tredje gang i 3. periode. Han trampet gjennom midtsonen og satte pucken opp i nærmeste kryss med et knallhardt håndleddsskudd.

Den hørte bare Sebastian Idoff i Lørenskog-buret lyden av. Han så den ikke. En lekker scoring.

Oilers inviterte hjemmelaget tilbake i kampen da to Oilers-spillere pådro seg hver sin to minutters utvisning med seks sekunders mellomrom.

Men Oilers red av undertallet på mesterlig vis.

Bare for å se at Lørenskog utlignet ikke så lenge etter. Zach Hamil styrte inn 3–3 etter et skudd fra blålinjen. For tredje gang slo de tilbake.

Det hele måtte avgjøres i spilleforlengelse. Der ble Lassi Kokkala dagens mann for Oilers.

– Lagseier

Oilers-trener Pål Gulbrandsen, med familien på tribunen, var lettet og glad etter kampen.

– Fy søren for en lagseier, sier han.

– Det er slik man kan bli rørt av som trener, det sa jeg til guttene i garderoben. Dette har vært fokuset vårt denne uken, å spille slik som vi gjorde det i dag. Vi ble ikke påvirket av at Lørenskog slo tilbake. En vel fortjent seier. Skikkelig karakterseier, sier Oilers-treneren.

– Det er mange som gravde dypt og det er herlig å se. Slik sesongen har vært er det ikke alle som har hatt like høy selvtillit. Vi har fått mye pepper. Derfor var det morsomt at Lassi fikk sette den scoringen der i spilleforlengelsen. I dag var det stor idrett. Det var så deilig, sier Gulbrandsen.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm86201751220
2Viking86111761119
3Molde8512158716
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Eliteserien
  3. Stavanger Oilers