Sport

Verdensrekordholderen gir unge «tullinger» skylden for dopingproblemer

David Rudisha, verdensrekordholderen på 800 meter, er ikke i tvil om hvem som har skylden for de dopingproblemene som herjer kenyansk friidrett.

David Rudisha er verdens beste 800-meterløper. NTB scanpix

— Årsaken til problemene er at det finnes en del unge utøvere som er desperate etter å vinne løp og tjene store penger på idretten. Dette må det bli en slutt på. Jeg håper virkelig at dette landet kommer seg tilbake på riktig spor igjen, og at vi så raskt som mulig kan få gjenopprettet tilliten og troverdigheten vår, sier mellomdistanseløperen.

Les også

Coe truer med å utestenge OL-stormakt

27-åringen vant OL-gullet på 800 meter i London-OL med ny verdensrekord for snart fire år siden. Han legger ikke skjul på at han føler seg stresset og presset over alle beskyldningene om omfattende doping i kenyansk friidrett.

I flere tiår har kenyanske løpere vært blant de mest dominerende. I maraton har løperne fra det østafrikanske landet nærmest vunnet rubb og rake, men i løpet av de siste tre årene har 40 av landets løpere blir tatt for dopingbruk.

Nå har landet fått frist på seg til april med å innføre et nytt og bedre antidopingregime. Det er Verdens antidopingbyrå (WADA) som presser på. Skjer det ikke omfattende endringer, er utestengelse fra Rio-OL riset bak speilet.

— Dette er nitrist. Det er svært uheldig det som nå skjer, for tidligere hadde Kenya et godt rykte, også på dette området, sier Rudisha.

Den regjerende verdensmesteren hevder at det aldri var noe problem med dopingbruk tidligere. - Dette er noe som har dukket opp de aller siste årene, sier han.

(©NTB)

 1. Les også

  Slutt på uflaksen for Grøvdal: Nå er hun skadefri og med finalehåp

 2. Les også

  Kenya vil kriminalisere doping

Les mer om

 1. Friidrett

Relevante artikler

 1. SPORT

  Coe truer med å utestenge OL-stormakt

 2. SPORT

  Dopingtatt friidrettsstjerne utestengt i fire år

 3. SPORT

  Tidligere verdensrekordholder i maraton dopingutestengt

 4. SPORT

  Tidligere verdensmester og Ingebrigtsen-rival suspendert

 5. SPORT

  Kan komme til å droppe Rio-OL på grunn av zikaviruset

 6. SPORT

  Nordmann deltar i Irans første maraton for utlendinger - ingen kvinner får være med