Sport

Chris Froome ansetter samme advokat som Therese Johaug

Tour de France-vinneren er den siste i rekken av superstjerner på den amerikanske advokatens klientliste.

Her jubler Chris Froome over Vuelta-seieren i høst. Nå venter en innbitt kamp for å beholde seieren.
  • Nicholas Bergh
    Nicholas Bergh
    Journalist

Chris Froome (32) er i trøbbel. I høst avga Tour de France-mesteren en dopingprøve med for høye verdier av salbutamol, et stoff som er vanlig i astmamedisiner.

Det kan blant annet føre til at sykkelstjernen mister sammenlagtseieren i Vuelta a España. Men Froome er beredt til å ta opp kampen

Nå skriver flere medier, deriblant britiske Daily Mail og The Times, at Froome har hyret inn stjerneadvokaten Mike Morgan. .

Les også

Toppsyklist er rasende etter Froome-saken: – Dette er en skandale

Mike Morgan har god erfaring som idrettsadvokat. Her er han på vei inn i CAS-lokalene før Therese Johaugs høring.

Amerikaneren har representert verdenskjente utøvere som sprinteren Veronica Campbell-Brown, tennisspilleren Maria Sjarapova og fotballspilleren Mamadou Sakho. Daily Mail beskriver Morgan som «verdensledende».

I Norge er han naturligvis mest kjent for å ha vært en del av Therese Johaugs team i CAS-saken som endte med 18 måneders utestengelse.

Les også

Johaug-advokat mener Gatlin er misforstått: – Langt færre hadde buet om de kjente faktaene

Tok Gatlin i forsvar

Morgan har flere ganger fremhevet viktigheten av idrettsutøvernes rettssikkerhet. Han skal ha vært sjokkert over at Therese Johaug fikk 18 måneders straff for å ha brukt kremen Trofodermin.

I et intervju med Aftenposten i august tok han også den utskjelte amerikanske sprinteren Justin Gatlin i forsvar.

Morgan har tidligere hjulpet Froomes lagkamerat Sergio Henao. Den colombianske sykkelrytteren ble i 2016 klarert til å konkurrere etter at det internasjonale sykkelforbundet hadde bedt om en forklaring vedrørende blodverdiene hans.

Froome har visst om den positive dopingprøven siden 20. september. For å unngå straff, må sykkelstjernen forklare hvorfor dopingprøven viste 2000 ng/ml salbutamol - det dobbelte av lovlig dose.