Sport

Pål Johnsen: - Skal være positiv og få i gang laget

Storhamar-veteran Pål Johnsen begynner å bli trøtt av overraskelser denne sesongen, men roser samtidig sin tidligere trenerduo for å ofre seg for laget.

Sportssjef Rune Gulliksen, som vil fungere som hovedtrener ut sesongen. Her i samtale med Bryan Schmidt.
  • Martin Næss Kristiansen

Stadige rapporter om anstrengt og usikker økonomi, og deretter kjempebomben som slo ned i spillergruppen om 15 poengs trekk nettopp på grunn av det førstnevnte. I går sa trenerne Michael Smithurst og Jonas Norgren takk for seg for å bidra til bedre økonomi.

– Sportslig sett passet det ikke så veldig bra. Det kommer overraskelser hele tiden nå, synes jeg, sier Storhamars klubbveteran Pål Johnsen, før dagens vanskelige bortekamp mot Lørenskog.

– Stort gjort av dem

Men han er samtidig klar på at trenernes valg om å slutte for å unngå en situasjon hvor spillerne blir tvunget til lønnsreduksjon, blir sett på som en god gjerning.

– Det er stort gjort av dem, jeg må si det. De ville ikke at pengeproblemene skulle gå utover oss gutta på laget, og ofret seg, slår han fast.

Michael Smithurst orienterte spillerne om avgjørelsen og årsaken til den under et møte lørdag. Det har ikke lyktes h-a.no å få Smithurst i tale, men assistent Jonas Norgren bekreftet i går hvorfor de gir seg.

– Og nå tar Rune Gulliksen på seg oppgaven gratis. Det er bare å ta av seg hatten for det også, mener Pål Johnsen.

– Ikke roboter

Gulliksen selv vil ikke kommentere avtalen han har med klubben, og er forholdsvis ordknapp om Smithursts og Norgrens exit.

– Det er ingen som synes situasjonen er ålreit med tanke på de to. Og spillerne, de er ikke roboter, men mennesker med tanke og følelser. Jeg synes imidlertid de har tatt det bra. De er profesjonelle og ønsker å levere best mulige resultater. Jeg tenker at vi må prøve å løse situasjonen vi er kommet i på best mulig måte, og fortsette å holde fokus på sporten, sier mannen som leder laget mot Lørenskog i dag.

– Stor tro på seier

Gulliksen har vært hovedtrener i Dragons før, og vikarierte i tillegg i flere kamper for Smithurst tidligere denne sesongen.

– Vi vet hva som venter oss, og reiser inn der for å vinne. Lørenskog er et av de beste lagene i Norge, og vi har både vunnet og tapt der før. Men vi har stor tro på seier, sier Gulliksen.

Pål Johnsen er spent på hvorvidt trenernes avgang vil påvirke lagkameratene i kampen, men lover å ta ansvar for at laget skal ha hodene på rett sted.

– Jeg skal være positiv og få i gang laget. Folk takler ting forskjellig, men vi har mange klubbspillere som er klare for å «gunne på» igjen. Vi spiller for hverandre og klubben uansett, sier Johnsen, som tror seiersresepten mot Lørenskog blir å krige, stenge bakover og kontre inn egne scoringer.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Storhamar