Forfang beste norske i VM-generalprøven

Det ble ingen kjempedag for de norske hopperne, fire dager før åpningsseremonien i ski-VM.

Johann André Forfang ble beste norske i Willingen.

Fredag setter hopperne utfor i VMs første disiplin, når storbakke står på menyen i østerikske Seefeld.

I generalprøven i Willingen ble det ingen stor norsk dag, med Johann André Forfangs 10.-plass som beste innslag.

Tyske Karl Geiger vant på hjemmebane etter et hopp på 150,5 meter i andre omgang - omgangens lengste hopp. Bak kom Kamil Stoch foran Junshiro Kobayashi.

Øvrige norske:

  • 14) Halvor Granerud
  • 17) Robert Johansson
  • 27) Thomas Markeng

Anders Fannemel og Marius Lindvik nådde ikke finaleomgangen.

Artig renn

Forfang startet rennet med et svev på 137 meter og forlenget det med 2,5 meter i finaleomgangen. Tromsøværingen sikret dermed én nordmann i topp ti, men det var hele 29,2 poeng opp til pallplass for 23-åringen.

Tross kjedelige norske resultater fikk de fremmøtte servert et artig renn. Geigers kjempehopp på 150,5 meter var halvannen meter unna bakkerekorden og sikret ham en samlet poengsum på 311,1 poeng. Svevet gjorde tyskeren til vinner fire poeng foran polske Kamil Stoch.

Ryoyu Kobayashi endte på tredjeplass og leder fortsatt verdenscupen suverent sammenlagt.

Granerud hoppet langt

Norges nest beste ble Halvor Egner Granerud på en 14.-plass. Etter et greit hopp på 128 meter i tunge forhold i første omgang smalt Granerud til med et svev på 144 meter. Det var rennets femte lengste hopp.

– Det var ekstremt herlig og kjentes ut som et ordentlig godt ski hopp. Utrolig digg rett og slett, sa Granerud til NRK etter finalehoppet.

Førstehoppet gjorde likevel at Asker-gutten måtte ta til takke med 270,9 poeng.

VM spøker for Fannemel

Robert Johansson fulgte tre plasser bak på 17.-plass. Lillehamringen slet litt og landet til slutt på 134 meter i førstehoppet, men et finalesvev på 136,5 meter sikret Søndre Ål-hopperen totalt 264,8 poeng.

Anders Fannemel fikk det virkelig ikke til å klaffe i Willingen. Hoppet på 114,5 meter var at det svake slaget, og med en 45.-plass var han langt unna avansement. Dermed kan det bli vanskelig for vestlendingen å bli tatt ut til VM i Seefeld, som starter kommende uke.

18-åring med sterk debut

Markeng gjorde sitt første individuelle verdenscuprenn og leverte et fint hopp på 132 meter. Hoppet sendte den 18-årige debutanten til finaleomgangen, hvor han hoppet to meter lenger. Det holdt til 251 poeng og 27.-plass

– Jeg synes det gikk sånn tålig greit. Det var utrolig gøy å hoppe fremfor så mange folk, sa 18-åringen til NRK etter førstehoppet.

Marius Lindvik landet meteren bak Markeng, men manglet halvannet poeng for å kvalifisere seg til finalen. 20-åringen endte på 32.-plass.

(©NTB/100% Sport)