Forfang i toppen da samtlige nordmenn tok seg til nyttårshopprennet

Johann André Forfang var best av de norske i kvalifiseringen til nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen med 9.-plass. Alle sju kvalifiserte seg.

Johann André Forfang var beste nordmann i kvalifiseringen i Garmisch-Partenkirchen tirsdag. Alle de sju norske er klare for nyttårshopprennet.

Forfang hoppet 137 meter og var med det 5,6 bak den tyske hjemmefavoritten Karl Geiger, som vant kvalifiseringen etter et hopp på 139 meter. Østerrikske Philipp Aschenwald hadde det lengste hoppet med 140 meter, men ble slått med et tidels poeng.

Tromsø-hopperen var fornøyd med hoppet, men skuffet over at det «bare» holdt til en 9.-plass.

– Det var litt skuffende. Jeg hang ikke helt med øverst der, men det er fortsatt bare kvalik, sier han til Aftenposten.

Ryoyu Kobayashi, som vant i Oberstdorf foran Kraft, ble nummer tre. Det var lite som skilte, og fra Forfang på 9.-plass skilte bare seks tiendedeler til 6.-plassen.

– Jeg ser at når jeg gjør det jeg skal, så henger jeg med. Det gjelder bare å utøve der når det gjelder, sier Forfang.

Daniel-André Tande hadde grunn til å smile etter kvalifiseringen.

Tande-opptur

Daniel-André Tande er beste norske i verdenscupen, men han feilet i åpningsrennet i hoppuka og fikk hoppe bare en gang i Oberstdorf. Tirsdag landet han på 134,5 meter og tok 18.-plassen i kvalifiseringen.

– Jeg er veldig fornøyd med dagen, sier Tande og la til at han var lettet etter den siste tids frustrasjon over egne prestasjoner.

Under intervjuet kom landslagssjef Alexander Stöckl bort. Sjefen ga Tande en knoke – og uttrykte at han var fornøyd med det han så.

– Det beste var å se Daniel. Han har jobbet veldig bra siden i går, sier Stöckl.

– Det var veldig positivt. Han er en helt annen kar, la han til.

Tande fikk en tøff start på Hoppuka da han ikke klarte å kvalifisere seg til annenomgangen i Oberstdorf. Siden har han jobbet på spreng for å analysere hva han kan gjøre bedre.

Robert Johansson hoppet 132 meter og endte på 21.-plass.

De øvrige norske havnet på nederste halvdel av de 50 som kvalifiserte seg. Marius Lindvik ble nummer 35, Robin Pedersen 38, Anders Håre 45 og Sondre Ringen 46.

Det var 72 deltagere i kvalifiseringen, og de 50 beste er klare for rennet.

(©NTB / Aftenposten)