Sport

Kristoffs trener: – At Sagan og Cavendish er ute, betyr ingenting

Selv om to konkurrenter er ute av rittet, tror trener Stein Ørn det fremdeles det vil bli like tøft å få en topplassering for eleven.

Alexander Kristoff tok det rolig på den tøffe etappen onsdag.
  • Mats Haugland

La Planche des Belles Filles: Tirsdag ble Peter Sagan kastet ut av Tour de France for albuebruken mot Mark Cavendish i massespurten. Sistnevnte endte i asfalten og brakk kragebeinet. Han måtte derfor bryte årets ritt. Det tror ikke Alexander Kristoffs trener og stefar, Stein Ørn, at bedrer elevens sjanser til en etappeseier i rittet.

– Det betyr ingenting at de to er ute. Sagan er ikke en utpreget vanlig spurter, og har et stykke opp til de beste sprinterne. Cavendish var ikke i god form, og har hatt det tungt og tøft i årets ritt etter en lang sykdomsperiode. Arnaud Démare og Marcel Kittel er fremdeles med, og det er de to beste akkurat nå. I tillegg er André Greipel og Nacer Bouhanni to å regne med. Alexanders største konkurrenter er altså fremdeles med i rittet, sier Ørn til Aftenbladet.

Stein Ørn mener de siste tids hendelser ikke har noen betydning for Alexander Kristoff.

Les også

  1. Full forvirring rundt Sagan – var klar til å starte dagens etappe

  2. Kristoff om knuffing, velt og spurtkamp: – Det er blitt mer brutalt for hvert år

Sjanseløs Krisotff

Sprinteren Kristoff, som onsdag feiret 30 år, var i realiteten sjanseløs på den 160,5 kilometer lange etappen fra Vittel til skistedet La Planche des Belles Filles. I tillegg til at løypa var kupert og tøff, var avslutningen en melkesyrefest av de sjeldne.

I løpet av de siste seks kilometerne klatret rytterne over 500 høydemeter, og den gjennomsnittlige stigningen på bakken var på 8,5 prosent. Den siste stigningen var en slalåmbakke med maksimal stigningsprosent på 22. Det ble alt for røft for Storhaug-ekspressen, som til slutt endte som nummer 189 – med kun fire ryttere bak seg på resultatlisten. Et åttemannsbrudd gikk tidlig i etappen, men ble hentet inn i god tid før mål.

Med 2,4 kilometer igjen av monsterbakken gikk Fabio Aru til. Ingen hadde nubbesjanse mot Astana-rytteren, som knuste Dan Martin (2. plass), Chris Froome (3. plass) og resten av rytterne opp den knallharde stigningen. Boasson Hagen endte som nummer 94, på plassen bak Vegard Stake Laengen.

– Det var en grei etappe for Alexander. Selv om han havnet langt bak, hadde han en kontrollert avslutning. Da han så at de andre spurterne slapp seg ned, gjorde han det samme. Men det kostet nok krefter, for det gikk fort da hovedfeltet måtte jakte bruddet. Men det er likt for alle, og jeg tror Alexander fikk spart en del krutt til i morgen, sier Ørn.

Les også

Boasson Hagen parkert da Froome kjørte seg inn i gul trøye

Ny mulighet torsdag

Allerede torsdag kommer en ny, god mulighet for Kristoff i Tour de France-sirkuset. Rittets sjette etappe er flat, og går den 216 kilometer lange turen fra Vesoul til Troyes.

– Torsdagens etappe blir slik som de andre spurtetappene. Kittel er igjen klar favoritt, og Démare har vi sett er rask om dagen. Alexander er ikke blant favorittene, og stiller litt i de bakre rekker, sier Kristoffs trener og utdyper:

– Det er såpass tidlig i rittet at slitasjen på konkurrentene er for liten. Gode resultater den første uken er en bonus for Alexander, og klarer han en topp tre-plassering på torsdag, vil jeg være enormt fornøyd, avslutter Ørn.

Les mer om

  1. Tour de France
  2. Alexander Kristoff