Sport

Svensk håndballstjerne heier på Norge i semifinalen

Ida Bjørndalen Karlssons ektemann er playmaker på det svenske landslaget.

Ida Bjørndalen Karlsson har forsikret seg med ektemannen Lukas at han håper på norsk seier mot Sverige i semifinalen.
  • Arne Hole

BUDAPEST (Aftenposten.no) Mats Olsson og Mia Hermansson Högdahl håper selvfølgelig på norsk seier i semifinalen mot Sverige. Det er de betalt for å gjøre. Det er ikke Lukas Karlsson. Han er «bare» gift med Ida Bjørndalen karlsson.

— Han heier på Norge fordi jeg spiller der. Det vet jeg. Men om Norge taper, tror jeg ikke han blir så veldig lei seg, sier Ida og smiler.

På spørsmål fra Aftonbladet bekrefter Ida at hun har sjekket med Lukas at det stemmer at han håper på Norge. Ellers blir hun litt ertet.

— Han sier at Norge er lillebror. Det er greit nok. Sverige har jo vært langt bedre enn Norge på herresiden. Vi skal prøve å vise at det ikke stemmer på damesiden, sier Ida, som medgir at det er litt spesielt å ha en svensk mann når Norge skal spille semifinale mot Sverige.

Les også

Nå er alle håndballjentene friske - men legen er blitt syk

Flyttet etter konkurs

Hadde Ida vært svensk, ville hun trolig vært fast inventar på landslaget. Hos Norge er det flere om beinet, og Ida har ligget i vannskorpen mellom å være god nok og litt for dårlig. Hun debuterte allerede i 2004, men fikk ikke spille mesterskap før i 2012. Da ble det EM-gull. Har du det, Lukas?

Lukas Karlsson har hatt mye å juble for på det svenske landslaget. Nå skal han heie på det norske.

Østfold-jenta har spilt mesteparten av sitt voksne liv i Danmark. Tidligere i år gikk klubben hennes, Vejen, konkurs. Men det manglet ikke på nye tilbud. Ida valgte Esbjerg og ble lagvenninner med Kari Aalvik Grimsbø og Emily Sando.Ida har imidlertid valgt å bli boende i Kolding, der Lukas spiller. Å bo under samme tak som Lukas er verd 40 minutters reisevei.

Les også

Ida Alstad må kysse Heidi Løke før hver kamp

Får skryt i Aftonbladet

Ida spilte for øvrig en av sin aller beste landskamper siste Norge møtte Sverige. I fjor banket hun inn hele ti mål! Husker svenskene det? I EM er det blitt lite spilletid, men da 29-åringen fikk sjansen mot Ungarn i den siste hovedrundekampen knallet hun inn fem mål.

Før semifinalen vanker det store ord om Norge i Aftonbladet. Avisens håndballekspert sammenligner Norge med de store i verden: Kiel, Frankrikes herrelandslag og det gamle svenske landslaget til Bengt Johansson, kalt Bengan Boys. Der spilte for øvrig Mats Olsson.

Kommer Ida hjem med sin andre EM-medalje, har hun to flere enn Lukas Karlsson!

Les også

  1. Sverige-stjernen: - Jeg var litt rund, og det fikk jeg høre

  2. Stjernene ville streike og spilleropprør truet det svenske landslaget

Les mer om

  1. Håndball