Sport

Hele Tour-pallen brukte EPO i 1998

Jan Ullrich, Marco Pantani og Bobby Julich brukte EPO, ifølge franske Le Monde.

Jan Ullrich gratulerte Marco Pantani etter at italieneren forsvarte sin gule trøye etter den 20. etappen av Tour de France 1998. Begge skal ha vært dopet.
  • NTB

Det er ingen stor overraskelse, ettersom både tyske Jan Ullrich og amerikanske Bobby Julich begge har innrømmet omfattende dopingbruk i løpet av sine sykkelkarrierer.

Mistanken mot den avdøde vinneren Marco Pantani har vært der hele tiden, og blir nå bekreftet ifølge den franske avisen Le Monde.

Onsdag skal en fransk kommisjon offentliggjøre en rapport hvor navnene på ryttere fra 1998-rittet som har brukt EPO vil bli lagt fram.

I forrige måned ble den tidligere franske toppsyklisten Laurent Jalabert beskyldt for å være en av syklistene fra 1998 som fikk retestet dopingprøvene sine 2004. Jalabert trakk seg umiddelbart fra jobben som ekspertkommentator i fransk TV.

Siden den gang har det pågått en debatt i Frankrike om hvorvidt man skulle gå ut offentlig med listen. Familien til Pantani har vært imot dette. Pantani døde i 2004. Den tyske sprinteren Erik Zabel som vant den grønne poengtrøyen i Tour de France i 1998 skal også være på listen som vil bli offentliggjort onsdag.

Zabel er for tiden rådgiver for spurterne i Katjusja-laget hvor Alexander Kristoff sykler.

(©NTB)

Les også

  1. Ingen dopingskandaler under årets Tour