Derfor er «Team Lihaug» stolte etter tapet

— Det er ingen utfordringer jeg trenger å være redd for nå.

STOLTE: Lihaug får trøst av mor Gabriela og kjæreste Renate Fossheim i garderoben etter kampen.

BERLIN: Svett og sliten, med et lite rødt sår på nesen, satt Tim-Robin Lihaug i garderoben etter tapet på teknisk knockout mot Arthur Abraham.

Lihaug var godt med i fire runder. I den femte var Abraham nådeløs. I den åttende gikk Lihaug i gulvet, men reiste seg. Da hardkjøret fortsatte, kastet trener Thomas Hansvoll inn håndkleet.

Tapet til tross: «Team Lihaug» var stolte av innsatsen.

Les også

Lihaug tapte storkampen: Første nederlag på 1191 dager

— Stort

— Det Tim-Robin viste i kveld var stort. Herfra vil karrieren bare gå oppover, sier manager Kyrre Merg.

— Jeg er stolt av ham. Han er bare 23 år, men viste mot i kampen og tok tapet som en mann, sier Trevor Ambrose, en av to trenere.

— Det er ingen utfordringer jeg trenger å være redd for nå. På mitt beste holder jeg høy klasse, sier Lihaug selv.

TAP: Tim-Robin Lihaug i garderoben etter kamp.

I garderoben fikk han trøsteklemmer fra mamma Gabriela og kjæresten Renate. Stemningen var svært god med tanke på kampens utfall. Manager Merg mener oppgjøret var en vinn-vinn-situasjon for Lihaug.— Enten kunne han vinne kampen så alle i boksingens verden hadde visst hvem han var. Eller som han gjorde: Kjempet som en løve, dro Abraham langt ut i åttende runde og viste at fremtiden er lys og at Norge har en ny boksestjerne på gang, sier Merg.

Abraham vil samarbeide

Seiersherren var høflig da han møtte BT ved garderobedøren sin.

— Det var en veldig hard fight. Han var en tøffing som gjorde alt for å vinne, men jeg var litt bedre og vant, sier Abraham til BT.

Nå ønsker 36-åringen å samarbeide med Lihaug.

— Jeg håper han kommer til Tyskland for å være min sparringspartner. Det hadde vært bra, jeg kunne lært av det, sier Abraham.

- Var Lihaug bedre enn du trodde?

— Jeg vet ikke.

Det hadde uansett ikke noe å si til slutt.

— I boksing kan man tape på mange måter. De fleste trodde kanskje kampen ville være over på en runde eller to. Vi har hatt to måneder og fire dager på å forberede ham på å møte en av verdens beste boksere, og på den korte tiden har han blitt utrolig mye bedre. Det er rått, sier Merg.

Det er Lihaug enig i.

— Jeg har løftet nivået mitt noe sykt de siste månedene, sier 23-åringen.