Sport

Her er Nøstvolds nye paradis

På Lervig Brygge, en ekstra lang rushpasning fra vannkanten, har Tonje Nøstvold funnet sin Stavanger-framtid.

Her, ved leiligheten hjemme i Stavanger, tilbringer Tonje Nøstvold så mye tid som mulig mellom kamper og treninger for Byåsen.
  • Jan-erik Larsen

I en flunkende ny leilighet på 120 kvadratmeter, fordelt på tre plan, har Nøstvold og fotballkjæresten Christoffer Midbøe Lunde (29) bodd siden mai. Skjønt, helt rett er det ikke for Nøstvolds del. Hun har nemlig fortsatt både hybel og shäferhunden Bruce i Trondheim, men søker til Lervigbrygga så ofte det lar seg gjøre mellom treninger og kamper for Byåsen.

— Jeg prøver å være i Stavanger minst en gang i måneden, sier landslagsspilleren, som akkurat nå er på hjemlige trakter for å spille EM-kvalifisering mot Hviterussland i morgen kveld. Kampen er utsolgt, og det skal presses inn 7000 tilskuere i Stavanger Idrettshall.

129 mål

— Det er herlig å være hjemme noen dager. Vi skal bo på hotell her i Stavanger fram til fredag. Da flyr vi til Hviterussland og returkampen som spilles i byen Mogilev søndag, sier Nøstvold.

Søndag var hun med på å sikre Byåsen sølv i eliteserien, etter å ha slått Tertnes 24–20 i siste serierunde. Dermed endte Byåsen to poeng foran bergenserne på tabellen. Selv ble hun nummer tre på toppscorerstatistikken i år, med 129 fulltreffere, derav 105 spillemål. Årets toppscorer ble Annette Jensen fra Våg med 145, derav 98 spillemål.

— Jeg er fornøyd med prestasjonene mine i år, og er glad for å være tilbake på landslaget, forsikrer hun.

Blir i Byåsen

Hun har hatt tilbud fra Sola, Våg og flere utenlandske klubber, men har bestemt seg for å fortsette i Byåsen.

— Vi er muntlig enige. Det var meningen at jeg skulle skrive under kontrakten etter kampen mot Tertnes søndag, men jeg rakk det ikke fordi jeg skulle fly rett til Stavanger. Jeg regner likevel med at signaturen er på plass om kort tid, sier hun til Aftenbladet.

Dermed må Tonje fortsatt vente noen år med å ha bostedsadresse Lervigbrygga året rundt. Men den dagen kommer.

— Vi trives utrolig godt. Det er sentralt, veldig nær sjøen og jeg har funnet en fin trasé der jeg kan jogge, med maritim utsikt nesten hele veien, skryter Tonje, som i sin ungdom faktisk drev med seiling.

Om hun tar opp igjen den hobbyen er vel kanskje tvilsomt, men muligheten er der i alle fall.

Aldri tapt for Hviterussland

Nå er det imidlertid landslagsfokuset som gjelder. Norge er i pulje med Romania og Hviterussland, der de to beste kvalifiserer seg for EM i Ungarn og Kroatia i desember. Norge har allerede slått Romania 25–23 (b) og 30–18 (h), slik at oppgjørene mot Hviterussland bør være en ren formalitet. Det er rangert som det dårligste laget av de tre.

Norge har bare spilt mot Hviterussland tre ganger gjennom historien, og vunnet to av dem. Første gang var i 1997, da Norge vant 34–21. I 1999 ble det 29–13-seier, mens det foreløpig siste møtet var under EM i Romania i desember 2000. Da endte det uavgjort 26–26. Blant spillerne den gang var Monica Sandve fra Vigrestad.

Ukjent motstander

— Det er ikke en eneste av dagens spillere som har spilt mot Hviterussland i landskamp, ikke engang Karoline Dyhre Breivang. Men jeg regner med at vi møter et lag som spiller etter den russiske skolen. Da gjelder det å holde høyt balltempo og være skjerpet hele tiden. Vi hadde en lignende utfordring da vi møtte et ukjent kasakhstansk landslag for første gang i 2008. Da løste vi det bra. Jeg håper vi skal klare det i Storhallen også. Jeg gleder meg i alle fall stort til å spille på hjemmebane i ordets rette betydning, sier Hundvåg-jenta.

Også Camilla Herrem fra Sola er blant spillerne som møter Hviterussland i morgen. Marit Molid fra Levanger er kneskadet, og i hennes sted et Tine Stange innkalt. Larvik-spilleren ankom Stavanger i går kveld.

Les mer om

  1. Håndball
  2. Tonje Nøstvold