Sport

Boasson Hagens manager bekrefter samtaler med omstridt lag

Tinkoff-Saxo, som ledes av dopingtatte Bjarne Riis, kan bli Edvald Boasson Hagens neste lag.

Edvald Boasson Hagen kan ende opp i Tinkoff-Saxo.
  • Nicholas Bergh
    Nicholas Bergh
    Journalist

Edvald Boasson Hagens kontrakt med Team Sky går ut etter sesongen. Dermed er nordmannen på jakt etter et nytt lag.

Manager Birger Hungerholdt har tidligere fortalt at Boasson Hagen er i dialog med flere topplag. Nå bekrefter Tinkoff-Saxo-lagets karismatiske eier Oleg Tinkov at hans lag er aktuelt for Edvald.

Tinkoff-Saxos frittalende eier Oleg Tinkov har blant annet langet ut mot lagets kaptein Alberto Contador på Twitter. Her er han sammen med sportsdirektør Bjarne Riis på en pressekonferanse i London i 2013.

– Vi snakker med ham og noen andre ryttere. Får vi de for rett pris, kjøper vi dem. Vi snakker med fem-seks stykker nå. Vi får se. Kanskje vi kommer til å kjøpe ham. Han er en god rytter for alle lag. Boasson Hagen er Boasson Hagen. Han er en stor rytter. Det vil være en glede for meg å ha ham på laget mitt, sier Tinkov til TV 2 etter siste etappe av Tour de France søndag. – Er han positivt innstilt på å komme til dere?

– Ja, jeg tror det. Agenten hans ringer oss hele tiden. Det betyr at han vil komme, sier Tinkov.

Bekreftes av manageren

Edvald Boasson Hagens agent Birger Hungerholdt bekrefter at de er i dialog med Tinkoff-Saxo.

Birger Hungerholdt, her avbildet sammen med Edvald Boasson Hagen, er Sky-rytterens manager.

— Edvald har aldri snakket med dem, men jeg er i samtaler med dem, og 3-4 andre lag, sier Hungerholdt til aftenposten.no. - Stemmer det at dere ringer Tinkoff-Saxo hele tiden?

— Nei, det stemmer ikke.

Dopingfortid

Tinkoff-Saxo er et av profflagene med mest ressurser. Lagets sportssjef er dansken Bjarne Riis, som har innrømmet at at han dopet seg på 90-tallet. Riis er også under etterforskning for å ha hjelpet ryttere å dopet seg i rollen som lagleder.

Tyler Hamilton, som kjørte for Riis' lag da det het CSC, har hevdet at Riis hjalp ham å dope seg. Dette har riktignok Riis avvist.

Alberto Contador kunne feire Tour de France-seier i 2010, men ble senere fratatt tittelen. Contador har alltid hevdet at den positive dopingprøven var et resultat av en dårlig biff han hadde spist under rittet.

I tillegg har lagets store stjerne Alberto Contador tidligere blitt fratatt sammenlagtseieren fra Tour de France 2010 fordi han testet positivt.Det skal riktignok understrekes at Tinkoff-Saxo er langt fra det eneste profflaget som har tidligere dopingtatte personer i sentrale stillinger.

Birger Hungerholdt forteller at dopingfortiden til sentrale aktører i Tinkoff-Saxo ikke gjør laget uspiselig for han og Edvald.

— Med alle lagene vi snakker om vurderer vi alle forhold. Vi er godt orientert. Vi har fulgt opp med det laget, og alle lag, sier Hungergoldt.

- Kan dopingfortiden hindre Edvald i å velge Tinkoff-Saxo?

- Det har jeg ikke sagt, sier Hungerholdt.

Boasson Hagen mistet Tour de France med en skade. 27-åringen har syklet for Team Sky siden 2010-sesongen.

Les også

  1. Sykkel-Norge surfer på medgangsbølge

  2. Pedersen: - Kristoff er tidenes norske sprinter

Les mer om

  1. Tour de France