Sport

Strandfeldt: - Vi kommer til å avgjøre kamper

Martin Strandfeldt føler seg sikker på at hans favorittrekke kommer til å bli matchavgjørende i NM-finalene. Aftenbladet følger første kamp live klokken 18.30.

- Jeg synes jeg, Christian og Loikas har spilt bra de siste kampene, men vi kunne gjort flere mål. Det er ikke alltid puckene vil inn. Om vi spiller på vårt beste kommer vi til å avgjøre kamper, det er jeg sikker på, sier Martin Strandfeldt.
  • Lars Fisketjøn

Oilers er på plass i Oslo og klare for den første av maksimalt sju NM-finaler mot seriemester Vålerenga. Oilers slo Oslo-laget både i 2010 og 2013, og ved begge anledninger var superrekken med Martin Strandfeldt, Juha-Pekka Loikas og Christian Dahl-Andersen sterkt delaktige i seieren.

I 2010 sto de for sju scoringer i finaleserien, deriblant alle tre scoringene da Oilers vant 3-2 borte i den femte finalen. Martin Strandfeldt sørget egenhendig for matchvinner-scoringen i spilleforlengelsen, og sørget for at Oilers kunne sikre sin første kongepokal i den sjette finalen i Siddishallen to dager senere.

Samme trio sto også for hele åtte scoringer i fjorårets finaleserie, deriblant fire av målene i 5-1-seieren hjemme i fjerde finale. Martin Strandfeldt satte også inn den viktige 3-2-scoringen i finale seks, men Vålerenga klarte å utlikne, og kaptein Snorre Hallem ble til slutt den store helten da han med sin eneste sluttspillscoring ble matchvinner i spilleforlengelsen.

Superrekken skal levere

Årets sesong åpnet svakt for de regjerende norgesmesterne, og spesielt superrekken fra de foregående sesonger leverte langt under pari. Derfor har de vært splittet i flere perioder denne sesongen. I løpet av semifinaleserien mot Lillehammer fikk de imidlertid komme sammen igjen, og da har også poengene begynt å komme. Hvert fall for Strandfeldt. Svensken står med seks scoringer og fem assister, og føler seg mer enn klar til å avgjøre nye finalekamper.

— Jeg føler meg i god form, men jeg kommer aldri til å bli den typen hockeyspiller som går forbi tre motspillere og setter pucken i opp i nettaket. Alt handler om at rekken vår skal fungere sammen, sier Strandfeldt til Aftenbladet.

Og det tror han kan bli tungen på vektskålen i det som er forventet å bli jevne finalekamper mot Vålerenga.

— Jeg synes jeg, Christian og Loikas har spilt bra de siste kampene, men vi kunne gjort flere mål. Det er ikke alltid puckene vil inn. Om vi spiller på vårt beste kommer vi til å avgjøre kamper, det er jeg sikker på, sier Strandfeldt.

Gode nok på Jordal

Ettersom Vålerenga knuste Oilers 7-1 i seriefinalen på Jordal for én måned siden, må Oilers vinne minst én bortekamp for å bli norgesmestere. Det klarte de i 2010 og i 2013, men Oilers har også fått bank mang en gang i OL-arenaen fra 1952. — Jeg tror det blir veldig åpent. Vi vet vi må vinne minst en bortekamp, og det må vi sørge for å klare. Det gjelder at vi er gode nok på Jordal, sier trener Petter Thoresen.

Gjennom store deler av sesongen har suksesstreneren vært misfornøyd med måten egne spillere behandler pucken på. Kamp etter kamp har han gjentatt at spillerne ikke holder seg til kampplanen, er for nonchalante med puck i midtsonen, og får mange overganger i mot som følge av det. Så også etter den avgjørende sjuende semifinalen mot Lillehammer sist. Spørsmålet er hvorfor han ikke klarer å plukke av spillerne sine disse unotene.

— Jeg vet ikke hvorfor. De tror sikkert de har en fasit oppe i hodet som de ikke har. Det var de gangene vi slurvet Lillehammer fikk sjanser, aldri da de spilte med puck og vi er organisert, sier Thoresen.

Stian Høygård står over kveldens kamp med skade, og det er foreløpig ikke kommet indikasjoner på at Lars-Peder Nagel spiller.

Aftenbladet følger første finalekamp live. Kampstart er klokken 18.30:

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers